Norsk Barneblad 11/2022

65 kr

Å drøyme seg vekk i stjernehimmelen er ikkje vanskeleg. Det har vi menneska gjort til alle tider. Ja, så lenge vi har funnast har vi vendt ansiktet opp mot himmelen og fantasert oss bort.
Men kva kan du om stjernene eigentleg? Veit du namn på mange stjernebilde? Mange fine forteljingar frå gresk mytologi handlar om stjernebilda vi ser her oppe i nord.
November er ein fin månad for stjernekikking. Det må vere mørkt og det er det no. Finn ein plass utan for mange elektriske lyspunkt. Gatelys, reklameskilt og anna som lyser opp øydelegg for stjernekikkinga. Med dyr straum i store delar av landet er det håp om at mange lys blir slått av og det blir lettare å sjå stjernene. Ein kveld, utan for mange skyer eller fullmåne, er perfekt for å lære meir om himmelen over deg.
Er du heldig kan du få ein vaksen til vere med deg. Vaksne har godt av å lære noko nytt, dei også!
Hugs varme klede, kikkert og liggeunderlag!

Bidragsytere

1 på lager

Om utgiveren:


Norsk Barneblad passar til alle barn, gutar og jenter, mellom 8 og 12 år. Bladet har sidan 1887 stimulert barn med nynorsk lese- og skriveglede. Ved å vere ein truverdig og inspirerande inngang til skriftkulturen på tvers av sjangrar og kommersielle interesser, fremjar Norsk Barneblad barnet sitt språklege, medskapande og demokratiske medvit. Norsk Barneblad kjem ut ein gong om månaden, med unnatak for skoleferien.

barneblad.no

Tegn abonnement her!

Merk:
Lenken fører til en ekstern nettside. Tekstallmenningen har ikke abonnementshåndtering for dette tidsskriftet.

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny