Jan Freuchen & Sigurd Tenningen

Game of Life: Feltkommentar

300 kr

I løpet av 1900-tallet har kunsten gått fra å være en ekstravagant syssel for de få til å bli en integrert del av pedagogikken, terapien, byutviklingen og opplevelses-økonomien. Game of Life: Feltkommentar undersøker dette sakskomplekset med utgangspunkt i Kristiansand, fra bybrannen i 1892 og fram til vedtaket om opprettelse av museumsbygget Kunstsilo i 2019. Sentralt i analysen står motsetningene mellom to dannelsesmakter: kunsten på den ene siden og fornøyelsesindustrien på den andre, representert ved henholdsvis Odderøya og Dyreparken.

Boka samler essays og dokumentasjonsmateriale fra fire utstillinger vist i Kristiansand Kunsthall i perioden 2012–2019. Serien har undersøkt hvordan rutenettet fungerer som strukturerende prinsipp i moderne by- planlegging og billedkunst (GOL: Etter rutenettet), hvordan billedstrid og vandalisme har vært og stadig vekk er en sentral del av kunst-offentligheten (GOL II: Knust i offentlig rom), hvordan kunsten inngår i et produktivt samspill med pedagogikken og de ulike teknikkene for menneskedannelse (GOL III: Juliusvariasjonene), og til sist hvordan kunsten er blitt et kraftfullt spekulasjonsobjekt i arbeidet med byens fremtidige utforming (GOL IV: Prospektkabinettet).

2 på lager

Om utgiveren:

Lord Jim Publishing er et uavhengig forlag som gir ut ulike kunstnerbøker. Nyere titler inkluderer «Game of Life III: Feltkommentar» og SPAREBLUSS-serien, i tillegg til publikasjoner av Andreas Vermehren Holm, Sveinung Unneland, Linn Pedersen, André Tehrani, Ole Martin Lund Bø, Lutz-Rainer Müller, Stian Ådlandsvik, Jan Freuchen med flere.

Lord Jim Publishing.


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny