Boka er den fjerde av Andersens bøker som omhandler flora og fauna og han har denne gangen undersøkt noe så sjeldent som boreale regnskoger i Midt-Norge.
Denne typen skog er unik ikke bare i norsk, men også i europeisk sammenheng. Tidligere har regnskogen dekket store deler av kystområdene i Midt-Norge, men det er i dag mindre enn 1% igjen av den opprinnelige utbredelsen. Områdene er oftest små, oppbrutt av hogst, veibygging, kraftlinjer med mere og er dermed svært sårbare.
Den boreale regnskogen kjennetegnes av et rikt artsmangfold med truede og sjeldne arter, bla mange forskjellige typer moser og lav som finnes bare i Norge. Andersen nærmer seg skogen med respekt og fasinasjon. Vi kommer tett på vegetasjonen og blir dratt inn i en for de fleste ukjent verden. Bokens lille format kan få en til å tenke på håndbøker om sopp eller flora, lett å ta med i sekken på tur. Med et ønske om å fokusere på hvordan vi behandler og bruker naturen, hvor sårbar og verdifull den er, ønsker Andersen å inspirere til vern av denne unike skogtypen.
Boka inneholder også en tekst av Trude Myhre, skogsbiolog i WWF.