Kristian Wikborg Wiese

Luxembourghagen

100 kr

Luxembourghagen er en fragmentarisk reiseskildring, en klassisk-modernistisk punkt-fortelling og et drømmespill fra Sør-Europa. Den beskriver et kjærlighetsforhold som dannes og oppløses i feberaktig tåke, et par som møtes i en ubestemt storby, reiser gjennom et sommerlandskap, snubler gjennom kunsthistorien og ender på randen av brudd i en våt og ensom leilighet om høsten.

Tekstene i boken står i relasjon til sentraleuropeisk etterkrigspoesi så vel som amerikansk narrativ poesitradisjon. Luxembourghagen forteller om den forelskelsen du husker fra 20-årene, den som var over før den begynte og som aldri var ment å vare. Hva hendte? Hvem var dere? Og hvor langt unna virker ikke det året da du trodde at livet kun bestod av kunst, litteratur og nattlige småforbrytelser.

2 på lager (kan restbestilles)

Om utgiveren:

BEIJING TRONDHEIM

Beijing Trondheim er et småforlag og tidsskrift med tilhold i Trondheim. Forlaget utgir chapbooks og andre lignende publikasjoner av litterær eller kunstnerisk art, samt et årlig tidsskrift for litteratur og kultur. Ordet «beijing» betyr direkte oversatt fra kinesisk «nordlig hovedstad», og ble på gamle kinesiske kart brukt som betegnelse på Trondheim. Ved å ta dette navnet i bruk, ønsker vi igjen å sette Trondheim på kartet som en viktig by for kunst og kultur. Navnet reflekterer i tillegg til den lokale forankringen, en vilje til å se ut over landegrensene mot den internasjonale litteraturen.

beijingtrondheim.no


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny