Noen har snakka sammen

150 kr

Noen har snakka sammen er en samling nye og gamle dikt fra den trondheimsbaserte poeten Bjørn Jansen. Tekstene er spredte i form og tematikk, men ett har de til felles: De tar de svakes parti, hver eneste gang.

Jansen har en karriere som strekker seg over fire tiår. I løpet av denne tiden har han publisert fire diktsamlinger, samt den dystopiske romanen Den indre by (2021). Denne boka er en samling av de tekstene Bjørn Jansen virkelig er kjent for – de han de siste tjue årene har lest opp på ulike scener i Norge. Det er nemlig stemmen, Jansens faktiske røst, de fleste assosierer med poeten. Hans lesestil, hans energi og hans blikk mot publikum over brilleglassene. Den breibeinte, store mannen som fremoverlent messer politisk lyrikk med humor, selvironi, med velmenende eder og galle, og som i godt voksen alder innkasserte en tredjeplass i NM i poesislam – en sjanger han må ha vært en av de ubesungene gudfedrene for i Norge.

Noen har snakka sammen samler noen av Jansens mest kjente dikt, men sporer også den muntlige og fortellende tråden tilbake til det første han publiserte på slutten av 70-tallet. BJTs redaksjon har selv bidratt med et knippe nye remikser av noen av disse tidlige perlene. Boka inneholder dessuten en samling tidligere upubliserte dikt, som representerer den tonen som forfatterskapet står i i dag. Til glede for gamle og nye lesere, lyttere og bablere, anarkister og finanshaier, dopere og bibelpushere, simple fyrer og simple damer: Her er Bjørn Jansens lesestykker!

4 på lager

Om utgiveren:

Beijing Trondheim er et småforlag og tidsskrift med tilhold i Trondheim. Forlaget utgir chapbooks og andre lignende publikasjoner av litterær eller kunstnerisk art, samt et årlig tidsskrift for litteratur og kultur. Ordet «beijing» betyr direkte oversatt fra kinesisk «nordlig hovedstad», og ble på gamle kinesiske kart brukt som betegnelse på Trondheim. Ved å ta dette navnet i bruk, ønsker vi igjen å sette Trondheim på kartet som en viktig by for kunst og kultur. Navnet reflekterer i tillegg til den lokale forankringen, en vilje til å se ut over landegrensene mot den internasjonale litteraturen.

beijingtrondheim.no


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny