Oliver Godow

Oslo 2014–19

300 kr

Er det mulig å fange rask endring? I 2014 bestemte fotokunstner Oliver Godow seg for å portrettere et Oslo i endring, og gjentatte ganger reiste han til byen. Med kamera fanget han opp hovedsakelig nærbilder av endringene i byen – mens de foregikk. Inneklemt i byen har det vært rivningstomter med kontainere. Overalt har det vært byggetomter med heisekraner – stillaser og presenninger og byggematerialer. Den særegne estetikken som oppstår i en by i rask endring finner man ofte i små rester og spor i byrommet. Den ene dagen er de der, den neste er de borte.

Oslo 2014–19 er en bok som skildrer den urbane utviklingen av Oslo. Godow er interessert i former og farger, lys og klarhet, og i hverdagen slik den kommer til syne gjennom en betraktning av for eksempel plakater, gatehjørner og bussholdeplasser. Hans arbeid er også preget av en fascinasjon for hvordan innbyggerne griper inn i og tar i bruk uregulerte bymiljøer og byrom.

Boken er utgitt i samarbeid med Hatje Cantz og Uten Tittel.

4 på lager

Om utgiveren:

Forlaget Uten Tittel er eid av Orkana Forlag og kunstbokforlaget Teknisk Industri. Disse to forlagene kan mye om kunst, kunstbøker og akademisk litteratur. Sammen med kunstnere, museer og kreative folk gjør Uten Tittel kunstfeltet bedre på bøker. Uten Tittel lager bøker og kataloger som blir stående – lenge!


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny