Runo Isaksen: Kongen av Sotra

299 kr

Etter syv romaner for voksne og to faglitterære bøker debuterer nå Runo Isaksen som ungdomsromanforfatter med boken «Kongen av Sotra».

Jan-Kåre («JK») er 14 ½ år. Dette er sommeren da alt kan skje. Når JK blir vitne til at den ekle naboen drukner, forandres alt. Han føler skyld, redsel – og sterk nysgjerrighet. Han bare må finne ut hvem hun svartkledde jenta er, hun som har begynt å dukke opp i nabohuset som kalles asylet. Snart er JK og venninnen Thea så dypt inne i mysteriene at det er for sent å snu.
Tematisk handler det om å våkne fra sommerdvalen – og gjøre noe, selv om det er farlig. Det handler om forelskelse, og følelsen av å bli litt mer voksen for hver dag. Og litt mer forvirret også.

«Kongen av Sotra» er en forundringsbok av spenning og forelskelse. Boken hadde en unik tilblivelse: våren 2022 samarbeidet Runo Isaksen med to 9. klasser på en ungdomsskole på Sotra. Elevene leste hele manus før det ble ferdig bok. Isaksen var i klassene flere ganger og hadde livlige samtaler – og brukte innspillene deres aktivt. På denne måten har elevene blitt medskapere av romanen.

Runo Isaksen er oppvokst i Lyngen (Troms) og Stavanger, nå er han bosatt i Bergen. Isaksen har utgitt syv romaner for voksne (Aschehoug) og to faglitterære bøker.

Bidragsytere

Runo Isaksen

97 på lager

Om utgiveren:

Teft forlag ble etablert i Bergen i 2021, av forfatteren og litteraturviteren Runo Isaksen. Ideen er å utvide gradvis, med flere spennende forfattere og utgivelser.

teftforlag.no


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny