Runo Isaksen

Kongen av Sotra

299 kr

Nominert til Uprisen for årets ungdomsbok!

Etter syv romaner for voksne og to faglitterære bøker debuterer nå Runo Isaksen som ungdomsromanforfatter med boken «Kongen av Sotra».

Jan-Kåre («JK») er 14 ½ år. Dette er sommeren da alt kan skje. Når JK blir vitne til at den ekle naboen drukner, forandres alt. Han føler skyld, redsel – og sterk nysgjerrighet. Han bare må finne ut hvem hun svartkledde jenta er, hun som har begynt å dukke opp i nabohuset som kalles asylet. Snart er JK og venninnen Thea så dypt inne i mysteriene at det er for sent å snu.
Tematisk handler det om å våkne fra sommerdvalen – og gjøre noe, selv om det er farlig. Det handler om forelskelse, og følelsen av å bli litt mer voksen for hver dag. Og litt mer forvirret også.

«Kongen av Sotra» er en forundringsbok av spenning og forelskelse. Boken hadde en unik tilblivelse: våren 2022 samarbeidet Runo Isaksen med to 9. klasser på en ungdomsskole på Sotra. Elevene leste hele manus før det ble ferdig bok. Isaksen var i klassene flere ganger og hadde livlige samtaler – og brukte innspillene deres aktivt. På denne måten har elevene blitt medskapere av romanen.

Runo Isaksen er oppvokst i Lyngen (Troms) og Stavanger, nå er han bosatt i Bergen. Isaksen har utgitt syv romaner for voksne (Aschehoug) og to faglitterære bøker.

Bidragsytere

Runo Isaksen

10 på lager

Om utgiveren:

TEFT FORLAG

Teft forlag ble etablert i Bergen i 2021, av forfatteren og litteraturviteren Runo Isaksen. Ideen er å utvide gradvis, med flere spennende forfattere og utgivelser.

teftforlag.no


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny