Zoya Taylor. It stayed with me

450 kr

Zoya Taylor, født i Canada i 1960, oppvokst på Jamaica, i Tyskland og Canada. I tjue år har hun jobbet med sine karakteristiske, fargesterke portretter som kretser rundt blikket som en gjennomgående tematikk.

«Zoya Taylor. It stayed with me» er rikt illustrert med Taylors malerier fra 2000 til i dag, samt biografiske fotografier. Maleriene presenteres side om side med sitater fra forfattere som blant andre Zadie Smith, Zora Neal Hurston, Jean Rhys, Marlon James, Chinua Achebe, Nella Larsen, Maya Angelou, Paul Beatty, Alice Munro, Henrik Ibsen, Bessie Head, Brødrene Grimm, Albert Camus og James Baldwin.

Siri Hustvedt bidrar med en tekst skrevet eksklusivt til Taylors malerier. Hovedteksten er bygget opp som en samtale mellom Taylor og kunsthistoriker Cecilie Tyri Holt.

«Zoya Taylor. It stayed with me» er en biografisk kunstbok om blikket, om stedene mellom kulturer, språk og disipliner – om hva som former en kunstner og et menneske.

291 på lager

Om utgiveren:

blackCap er et uavhengig forlag basert i Oslo som utgir bøker fordi de elsker litteratur, og fordi de ønsker å ta del i alle de små og store prosessene som følger fra idé til ferdig bok.


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny