Bokvennen Litterær Avis 04/2022

79 kr

BLA 4/22 tar for seg den moderne romanformen og hvordan den blir til, nærmere bestemt: på skriveskoler. Er skriveskoler maskiner for å produsere ensartet litteratur, slik kritikerne mener? Eller er de kreative verksteder som åpner for mangfold? Journalist Live Lundh har vært flue på veggen, snakket med lærere og ledere – og støtt på noen logiske dilemmaer på veien.

Forfatter Eirin Andresen Betten tar for seg den såkalte «internettromanen», og undersøker formens vilkår i møte med den digitale verden. Thomas JR Marthinsen tar for seg ukrainske Andrej Kurkov, for å se om skjønnlitteraturen, motsatt av hva Kurkov mener, kan bidra til forståelse av krigen i Ukraina.

I den faste metakritikken går Frode Helmich Pedersen løs på debatten om Dagbladet og ARK-sponsing. Sandra Lillebø skriver poetikk, Ingri Løkholm Ramberg tar for seg moderne litteraturhistories mest kjente måltid, Erlend Skjetne skriver dikt og lektor Meyer aksepterer at litteraturen må være hensynsløs.

I tillegg inneholder avisa seks kritikker, av Kjersti Halvorsen, Nils Chr. Moe-Repstad, Rune Berg, Kristin Auestad Danielsen, Megha Majumdar og Jonathan August Lengali, og dessuten en mengde faste spalter.

18 på lager

Om utgiveren:


Bokvennen Litterær Avis er Norges eneste rene litteraturavis. Hver måned utkommer en avis spekka med essays, anmeldelser, intervjuer og faste spalter – tilgjengelig og dyptpløyende, lettbeint og tungvektig.

Tegn abonnement her!

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny