Dansekunst #3 (01/2021)

100 kr

Temanummer «balanse»

Sigrid Edvardsson er danser og koreograf. I denne utgaven av Dansekunst skriver hun om hvordan et prinsipp om henvendelse og svar kan bli et vippepunkt som driver den sceniske situasjonen frem.

Jens Martin Hartvedt Arvesen er dansekunstner og dragartist. I denne utgaven deler han tanker rundt hvordan det ikke-binære skiftet i vår oppfattelse av kjønn kan påvirke måten vi ser på definisjonen av drag.

Kartellet er et fysisk samarbeid mellom menn som danser. Kompaniet består av tradisjonsdansere som gjør sin kunst basert på folkedans fra det subpolare Arktis. I dette nummeret byr de på intet mindre et utdrag fra sin manual i balanseteknikk.

Erlend Samnøen er koreograf, regissør og utøver. I denne utgaven
I denne utgaven deler han fjorten tegninger fra sin koreografiske tegnepraksis.

Kristine Slettevold er dansekunstner og lektor i dans. Hun tar oss med inn i en tekst som utforsker blikket som omdreiningspunkt for balansen.

Katarina Skår Lisa er koreograf og utøver, med en praksis som strekker inn i skriving og fotografi. I denne utgaven av Dansekunst deler hun to fotografiserier og en tekst hvor fenomenet balanse utforskes gjennom berøringspunkter mellom menneske og natur.

Kristine Nilsen Oma danser og koreograf. Hennes bidrag er et essay hvor hun tar utgangspunkt i personlige og danseriske erfaringer med å balansere tilværelsen – en tilværelse preget av kronisk sykdom.

Bibbi Winberg er danser og pedagog, og har fordypet seg i kontaktimprovisasjon. I dette nummeret av Dansekunst begir seg ut i en praktisk, personlig, anatomisk undring omkring «svevet» som oppstår – i hvert skritt.

1 på lager

Om utgiveren:


Dansekunst henvender seg både til profesjonelle dansekunstnere og til et større, allment publikum. Den praktisk forankrede utøvelsen av dans og koreografi står i sentrum for utvikling av fagdiskurs i tidsskriftet Dansekunst. I tillegg til koreografi og dans, inviterer tidsskriftet fagfeltene scenografi, musikk, billedkunst, design og dramaturgi til bidrag. Tidsskriftet utkommer to ganger årlig.

Tegn abonnement her!

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny