Dansekunst #6 (02/2022)

150 kr

Temaet for Dansekunst #6: Skala
Bidragsytere:

Jakob Oredsson er kunstner, arkitekt og scenograf. I denne utgaven av Dansekunst møter han koreograf Eva-Cecilie Richardsen til en samtale om tid, om relasjon mellom kroppen og omgivelsene, om transformasjon – og det som blir igjen.

Orfee Schujit er utøver og koreograf. Hun deler en serie tegninger og korttekster som sirkler inn forholdet mellom stillstand, skala, objekt og kropp – og øyeblikket der det
menneskelige og det tinglige griper inn i hverandre.

Sara Enger Larsen er dansekunstner. I samtale med koreograf Eva-Cecilie Richardsen snakker hun om jazzdansen som sjanger, som konvensjon – og som rytmisk, musikalsk og nyskapende fenomen.

Bente Alice Westgård er koreograf og utøver. I denne utgaven av Dansekunst skriver hun seg tett på selve utøverøyeblikket; hvor koreografiske valg tas i et nett av sanselige og kognitive insentiver.

Sigrid Øvreås Svendal er dansehistoriker, pedagog og formidler. Hun tar oss med på en essayistisk og springende tankereise gjennom massedans – fra Tyskland i mellomkrigstida til åpningsseremonien under OL på Lillehammer i 1994.

Mette Edvardsen er koreograf og utøver. I denne utgaven av Dansekunst deler hun en serie hvor hun utforsker skala i et grafisk, tekstlig format.

9 på lager

Om utgiveren:


Dansekunst henvender seg både til profesjonelle dansekunstnere og til et større, allment publikum. Den praktisk forankrede utøvelsen av dans og koreografi står i sentrum for utvikling av fagdiskurs i tidsskriftet Dansekunst. I tillegg til koreografi og dans, inviterer tidsskriftet fagfeltene scenografi, musikk, billedkunst, design og dramaturgi til bidrag. Tidsskriftet utkommer to ganger årlig.

Tegn abonnement her!

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny