Filologen er et allmennkulturelt tidsskrift av studenter ved Det humanistiske fakultet på Universitetet i Oslo. Filologen har som målsetning å formidle litteratur og kultur på en lett og leken måte, med rom for en subjektiv tilnærming til stoffet. Vi trykker skjønnlitterære tekster, sakprosatekster og visuelt – både interne og eksterne bidrag.

Filologen utgir 4 nummere i året, hvert med sitt tema. I og med at vi er et tidsskrift drevet av studenter, er redaksjonen og dens verv i stadig sirkulasjon.

filologentidsskrift.no

Filologen 01/2022

75 kr

Vårens første nummer tar for seg temaet aura. I dag er det tett forbundet med det spirituelle og ‘new age’ ideer. Det har også en sentral rolle i religion, da en åndelig utstråling ble ofte representert av en glorie i kirkekunsten. Aura kan tolkes som en utstråling av energi og farge som omgir levende skapninger. Fargen skal reflektere ulike egenskaper ved individet: gult med intellektet, grønt for harmoni og fiolett for åndelig visdom. Auraen kan være et kart på individets personlige, fysiske og mentale tilstand.

8 på lager

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny