Fotografi ble første gang utgitt i 1967 og er Norges viktigste fototidsskrift. Fotografi er det eneste forumet som fremmer norsk og skandinavisk fotografi til et bredt publikum. Gjennom vårt tidsskrift, fotobøker, debatter og andre arrangementer ønsker vi å synliggjøre hva som foregår i det fotografiske miljøet og være en kanal hvor etablerte og nye fotografer får presentert seg og sitt arbeid.

Norge er i dag i en unik posisjon ved å faktisk ha et kvalitetstidsskrift i et marked hvor interessen for fotografi er økende. Fotografi er eneste kanal som søker å øke den generelle kunnskapen om mediet i Norge. Fotografi tar også for seg internasjonalt og historisk materiale, da vi synes det er viktig å være orientert om mediets utvikling og rike arv.

Inngående kjennskap til det fotografiske håndverk er et nødvendig fundament for alle fotografer. Men det er bildene og ikke utstyret som skal inspirere oss. Fotografi legger stor vekt på å vise fotografiske bilder, ettersom nettopp inspirasjonen er selve motoren for hvordan Fotografi drives. Det er redaksjonens levende interesse og entusiasme for det fotografiske bildet som bærer utgivelsen av Fotografi.

fotografi.no

Fotografi 01/2021

105 kr

I årets første utgave av Fotografi kan du møte Åsa Sjöström som forteller om sitt liv og virke som fotograf, og om hvordan opplevelser i oppveksten har påvirket henne som fotograf. Du kan også møte freelansfotografen Paul S. Amundsen som i april viser serien «Europe» på Fotografiens Hus i Oslo. Serien er et portrett av europeisk identitet, fotografert med et storformatskamera på reise gjennom 38 europeiske land. Vi har også møtt sportsfotografen Bjørn Delebekk som har viet sin karriere til å dokumentere sportsbegivenheter både nasjonalt og internasjonalt. I denne utgaven pryder han også coveret. I hvert nummer av Fotografi finner du også en tema-sak der forskjellige fotografer inviteres til å belyse en sjanger eller et tema. I denne utgaven er det Lisa Westgaard, P-A Jörgensen og Trygve Indrelid som presenterer temaet «Mat».

I tillegg kan du lese våre faste spalter: • Mitt Utstyr: Rebecca Shirin Jafari viser oss hva hun har i fotobagen • Lesernes portfolio: Vi presenterer en serie av Jonatan Zahl • Modellen: I denne spalten svarer Emil Christian Fasting på spørsmål om det å stå på den andre siden av kameralinsen • Profil: Vi har møtt Helene Gulaker Hansen som driver et av Norges få dedikerte fotogallerier • Klassikeren: Les om Knut Stokmo, en av våre fremste fotografer • Norges Fotografforbund: Møt Marta Anna Løvberg fra Nordnorges Fotograflaug • Fotobøker: Vi har snakket med forleggeren Dewi Lewis, samt sett på noen personlige favoritter blant fjorårets fotobøker • Mitt viktigste bilde: Jonas Bendiksen har plukket ut et bilde som har en spesiell personlig betydning for ham • Ti spørsmål: Denne gangen er det Line Bøhmer Løkken som har mottatt stafett-pinnen

5 på lager

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny