Fotografi 02/2023

129 kr

I årets andre utgave av Fotografi kan du se alle de fem bidragene som juryen plukket ut til årets short list for Fotografis portfoliopris. Årets vinner av portfolioprisen ble Ellie Rokhaug med serien «Prosess», og denne serien kan du se sammen med bidragene fra Michał Siarek, Jonas Tislevoll, Simon Johansson og Christiane Dame Huseklepp.

Vi har også møtt Marie Sjøvold som har et tett program i år. I april reiser hun til Frankrike for å åpne utstilling på Musee de Beaux Art, i mai har hun separatutstilling ved Gyldenpris Kunsthall i Bergen, i august stiller hun i ut på Fotografisk Center i København og i september viser hun og Charlotte Thiis-Evensen sin vandreutstilling på Hå Gamle Prestegard i Stavanger. Vi møtte henne i hennes atelier for et innblikk i hennes arbeid.

I høst besøkte Sanne De Wilde Nordic Light i Kristiansund. Helt siden hun ble ferdig med sin master i 2016 har hun brukt fotografiet til å utforske hvordan genene påvirker våre liv. Med sitt eksperimentelle forhold til dokumentarfotografiet har hun jobbet med prosjekter som har høstet en lang rekke priser. Les mer om hennes arbeide i siste nummer.

I klassikerspalten kan du lese om Truls Teigen. Teigen var kanskje den mest produktive av etterkrigstidas arkitekturfotografer. Blant arkitektene han jobbet for finner vi noen av epokens mest kjente navn, som Sverre Fehn, Geir Grung, Jan Inge Hovig, Arne Korsmo, Erling Viksjø, Håkon Mjelva og John Engh.

Vi har også tatt en prat med Stig Marlon Weston som i år feirer 25 års-jubileum med galleri Cyan. Her har han skapt et fellesskap som er åpent for nye mennesker, ideer og prosjekter, og 25 år senere er han fortsatt primus motor, og driver stedet etter samme filosofi som i starten.

Cathrine Wessel har i mange år reist verden rundt men har nå valgt å vende tilbake til Norge. Nå er hun aktuell med prosjektet «In Transit», en dokumentasjon av den mengden reise og bevegelse hun har vært med på gjennom sitt virke som fotograf. Med kamera som sin følgesvenn har hun tatt bilder av seg selv i bevegelse, gjennom flyplasser og hotellrom. I siste utgave av Fotografi kan du lese mer om prosjektet og hennes omfattende karrier.

I tillegg kan du lese våre faste spalter:

• Mitt utstyr: Jens Haugen viser hva han har i kamerabagen
• Fotobøker: Adrian Øhrn Johansen har sett på noen av årets fotobokutgivelser
• Bokintervjuet: Møt Aslag Gurholt som de siste årene utmerket seg som designer av en rekke anerkjente, norske fotobøker.
• Mitt viktigste bilde: Mimsy Møller deler et fotografi som har en personlig betydning
• Ti spørsmål: Denne gangen er det Ivar Kvaal som har mottatt stafett-pinnen
• Norges Fotografforbund: Møt den Bergens-baserte portrettfotografen Lene Fossdal

Emner

4 på lager

Om utgiveren:


Fotografi ble første gang utgitt i 1967 og er Norges viktigste fototidsskrift. Fotografi er det eneste forumet som fremmer norsk og skandinavisk fotografi til et bredt publikum.

fotografi.no

Tegn abonnement her!

Merk:
Lenken fører til en ekstern nettside. Tekstallmenningen har ikke abonnementshåndtering for dette tidsskriftet.

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny