Fotografi ble første gang utgitt i 1967 og er Norges viktigste fototidsskrift. Fotografi er det eneste forumet som fremmer norsk og skandinavisk fotografi til et bredt publikum. Gjennom vårt tidsskrift, fotobøker, debatter og andre arrangementer ønsker vi å synliggjøre hva som foregår i det fotografiske miljøet og være en kanal hvor etablerte og nye fotografer får presentert seg og sitt arbeid.

Norge er i dag i en unik posisjon ved å faktisk ha et kvalitetstidsskrift i et marked hvor interessen for fotografi er økende. Fotografi er eneste kanal som søker å øke den generelle kunnskapen om mediet i Norge. Fotografi tar også for seg internasjonalt og historisk materiale, da vi synes det er viktig å være orientert om mediets utvikling og rike arv.

Inngående kjennskap til det fotografiske håndverk er et nødvendig fundament for alle fotografer. Men det er bildene og ikke utstyret som skal inspirere oss. Fotografi legger stor vekt på å vise fotografiske bilder, ettersom nettopp inspirasjonen er selve motoren for hvordan Fotografi drives. Det er redaksjonens levende interesse og entusiasme for det fotografiske bildet som bærer utgivelsen av Fotografi.

fotografi.no

Fotografi 06/2021

105 kr

I Fotografis portfolioutgave presenterer vi de fem utvalgte bidragsyterne. I år var det Marte Gundersens prosjekt «Kjære Anna» som gikk av med seieren. Prosjektet dokumenterer ærlig og nært egen sykdom og hvordan denne situasjonen påvirker fotografen selv og hennes nærmeste. De fire andre som ble valgt ut av juryen er Marie Norbye, Jonas Dahlström, Marlene Ørbæk og Hans Jørgen Ro. I tillegg til Portfolioprisen presenterer vi den nederlandske fotografen Thirza Schaap. Hun har tatt med seg plastsøppel fra stranden inn i sitt studio der hun bygger opp vakre stilleben med et dypere budskap.Vi har også møtt den anerkjente svenske fotografen Dawid som har publiserte en bok med selvportretter tatt i et tidsspenn på 50 år.Nylig kom boken «Grenseeksaminasjon» ut på forlaget Journal. Prosjektet ble født ut av begrensningene under pandemien og sendte fotograf Adrian Øhrn Johansen ut på en 900 mil lang reise langs vår grense mot Sverige. Dette og mye mer finner du i årets siste utgave av Fotografi.

14 på lager

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny