Josimar 01/2023

129 kr

Utgave #1/2023 av Josimar er viet til den brasilianske fotballegenden Pelé.
«Han er i allefall svart nok», sa onkelen da Pelé kom til verden i den lille byen Três Corações i delstaten Minas Gerais. Faren kjente på beina til den nyfødte gutten og sa: «Dette blir en bra fotballspiller.» Over 200 000 mennesker sto i kø for å få et siste glimt av Pelé i kisten plassert midt på hjemmebanen til hans kjære Santos FC. Men Pelé hadde også en problematisk politisk side: han omfavnet militærdiktaturet på 1970-tallet, og han omfavnet den høyreekstreme Jair Bolsonaro. Pelé snakket aldri om rasisme og de fattiges kår. Josimar har gått gjennom Pelés (manglende) politiske engasjement.

Bidragsytere

7 på lager

Om utgiveren:


Josimar er et uavhengig, månedlig tidsskrift som dekker norsk og internasjonal fotball som fagfelt, kulturfenomen, samfunnsaktør og forretningsområde. Tidsskriftet kom med sin første utgave i april 2009.

Josimar er et et tidsskrift som tar deg med bak overskriftene. Josimar viser fotballens storhet, men også dens skyggesider. I Josimar kan du lese om fotballens historie, spillets taktiske endringer, treningsmetodikk og spillestil, supporterkultur og om fotballens rolle i verdenssamfunnet. Og ikke minst driver Josimar viktig kritisk og etterforskende journalistikk i en bransje som preges av store summer og dobbeltroller blant sentrale aktører.

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny