Josimar 04/2022

129 kr

Jubel! Kan målfeiringer si oss noe om samfunnet og tiden vi lever i, eller noe om oss selv og hvem vi er? Målfeiringer har endret seg voldsomt de siste 30 årene, men hvor har det brakt oss? Dette og mye mer kan du lese om i Josimar #04/2022. Utgaven inneholder også:

Mini: «Hva er provokasjon av motstander-fansen? Jeg scoret mål og la på sprang langs hele langsiden. Tilbake til midten. Ukvemsord fra tribunen haglet, det samme gjorde mynter. Så kom saltoen. Rett foran hjemme-supporterne. Litt sånn «hihi, nå scoret jeg på dere». Det er jo en form for hån. Men det er hån med smil.»

Lise Klaveness: «På fotballarenaen synliggjøres det at kvinnekamp og idrett går hånd i hånd.»

Steffen Iversen: «Jeg blir oppriktig provosert og forbannet over spillere som på død og liv skal rive seg vekk fra medspillere for å feire alene foran egne fans.»

Tom Henning Øvrebø: «Blant dommerne har vi den litt stille, beskjedne jubelen etterpå, der det kan være blikkontakt med assistentdommeren og en gjensidig anerkjennelse for god anvendelse av fordelsparagrafen.»

Jan Åge Fjørtoft: «Når man genuint jubler, så gjør man det ut av følelser. I dag ser man ting som mildt sagt både er dumt og komisk.»

Åge Hareide: «Folk viser følelser på forskjellige vis. Litt av min bekymring i dag – og i samfunnet generelt – er at vi blir mer individualister i stedet for kollektivt sterke.»

5 på lager

Om utgiveren:


Josimar er et uavhengig, månedlig tidsskrift som dekker norsk og internasjonal fotball som fagfelt, kulturfenomen, samfunnsaktør og forretningsområde. Tidsskriftet kom med sin første utgave i april 2009.

Josimar er et et tidsskrift som tar deg med bak overskriftene. Josimar viser fotballens storhet, men også dens skyggesider. I Josimar kan du lese om fotballens historie, spillets taktiske endringer, treningsmetodikk og spillestil, supporterkultur og om fotballens rolle i verdenssamfunnet. Og ikke minst driver Josimar viktig kritisk og etterforskende journalistikk i en bransje som preges av store summer og dobbeltroller blant sentrale aktører.

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny