Norsk Shakespearetidsskrift 01/2022

95 kr

I denne utgaven av Norsk Shakespearetidsskrift kan du blant annet lese intervjuet «Den russiske kulturen er kansellert» med Ilja Khrzhanovksij. Som «statsfiende» kan ikke russeren Ilja Khrzhanovskij vende hjem i overskuelige fremtid. Men som russisk jøde med en ukrainsk bestemor, kan han heller ikke dra tilbake til Kyiv, hvor han har vært leder for det nå nedbombete minnesentret for massakrene i Babij Jar. I intervjuet snakker Khrzhanovskij om DAU-prosjektet, Russlands manglende oppgjør med fortiden, og det russiske selvbildet som et utvalgt folk.

I tillegg inneholder utgaven Lev Dodins åpne brev til Vladimir Putin. Denne utgaven av Norsk Shakespearetidsskrift er en Ungarn-spesial, som blant annet inneholder intervjuer med Árpád Schilling, Máté Gáspàr og representanter fra det uavhengige scenekunstfeltet.

8 på lager (kan restbestilles)

Om utgiveren:


Norsk Shakespearetidsskrift dekker teater, dans og scenekunst i inn- og utland, og har en rekke scenekunstnere og forfattere som bidragsytere. Tidsskriftet har medarbeidere som skriver teaterpolitiske kommentarer fra en rekke land. Norsk Shakespearetidsskrift ble startet i 1998 og regnes som et av Europas beste teatertidsskrift.

shakespearetidsskrift.no

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny