Norsk Shakespearetidsskrift 4/2022

95 kr

Norsk Shakespearetidsskrift er et uavhengig kulturtidsskrift, som dekker teater og scenekunst, i inn- og utland. Tidsskriftet utgir fire numre pr år (inkl- ett dobbeltnummer), med fordypningstemaer, intervjuer, essays, bok- og scenekunstanmeldelser, debatt, m.m..
På nettstedet www.shakespearetidsskrift.no publiserer vi i tillegg fortløpende anmeldelser av teater- og danseoppsetninger, samt annet aktualitetsstoff. På nettstedet har abonnenter også tilgang til 25 års arkiv av eldre utgaver og nettpubliseringer.
Kort beskrivelse av utgivelsen: Cristina Gómez Baggethun intervjuer Helgard Haug og Daniel Wetzel fra Rimini Protokoll om deres nye oppsetning 100 % Narva i Estland. Narva er en by der 95 % er russiskspråklige, og forestillingen reiser spørsmål om hva man kan og ikke kan, eller tør snakke om av politisk brennbare tema. Ragnhild Freng Dale har vært på Oljemessen i Stavanger, og forteller om en bransje som har fått selvtilliten tilbake. «Lav takhøyde i kunstfeltet?» – Tore Slaatta kommenterer Ytringsfrihetskommisjonen rapport. Jørgen Sejersted skriver i essayet «Holbergske kjønnsforhandlinger» om Ludvig Holbergs stykke «Jean de France» i lys av den engelske restaurasjonskomedien, koblinger mellom det nasjonale og maskuline og 1700-tallets krav til kjønnsuttrykk. Utgaven inneholder også korrespondentbrev fra Kyiv i Ukraina, av Maria Jasinska, og kritiker Marina Davydovas essay om «kulturrrevolusjonen» (les: forfallet) i russisk teater, som følge av krigen. Henning Gärtner skriver i essayet » Å bli en annen» om aktuelle oppsetninger av Annie Ernaux, Edourad Louis og Didier Eribon. Lena Sendstad om årets Ibsenprisvinnere, Back to Back-theatre. Vibeke Harper har intervjuet scenekunstnere og ikkevoldsaktivister i Jenin og på Vestbredden. Tidsskriftet inneholder også en større seksjon om dans, med bidrag om stjernekoreograf Florentina Holzinger, intervju med Mia Habib og Ilse Ghekiere, som forteller om #metooo-saken mot koreografen Jan Fabre., m.m.

8 på lager (kan restbestilles)

Om utgiveren:


Norsk Shakespearetidsskrift dekker teater, dans og scenekunst i inn- og utland, og har en rekke scenekunstnere og forfattere som bidragsytere. Tidsskriftet har medarbeidere som skriver teaterpolitiske kommentarer fra en rekke land. Norsk Shakespearetidsskrift ble startet i 1998 og regnes som et av Europas beste teatertidsskrift.

shakespearetidsskrift.no

Tegn abonnement her!

Merk:
Lenken fører til en ekstern nettside. Tekstallmenningen har ikke abonnementshåndtering for dette tidsskriftet.

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny