Samtiden 05/2022

179 kr

«Er løpet kjørt for kristendommen?», er tema for årets siste utgave av Samtiden.
Knut Lundby peker på at kristendommen på sett og vis operer på medienes nåde.
Andreas E. Masvie mener en god de av kirken trekkes mot tilpasning til samtidens flyktige overbevisninger, uten forankring i evige sannheter.
Sunniva Gylver var selv døden nær for fem år siden. I fjor døde mannen. Når oppfordrer hun til eksistensiell beredskap.
Vi lever godt med forestillingen om at europeerne brakte kristendommen til Afrika, men visste vi at Etiopiere hadde feiret jul i 1700 år? spør Tomm Kristiansen i sitt essay «Da Gud ble svart».
Lars Gule peker på at det er flere grunner til at det stadig er færre som tror og praktiserer troen mindre.
En prest (Stian Kilde Aarebrot) og en ateist (Didrik Sønderlind) utfordres til å teste ut zenmeditasjon og å lese Bibelen slik katolske munker og nonner har gjort i hundrevis av år.
Ruslitteraturen er kanskje det eneste sekulære stedet bønn tas på alvor, men overraskende nok er den langt fra grenseoverskridende, skriver Martin Svedman.
Avslører kritikk fra så forskjellige hold at Sigrid Undset balanserer en sannhet om det allmennmenneskelige?
Hans far var voldelig og manipulerende hjemme, men framsto som en jovial og godt likt prest utad. Martin Eia-Revheim forteller til Alf van der Hagen om enn krevende oppvekst og hva som driver ham
GöteborgOperan er et lysende eksempel på kunst- og kulturinstitusjoner som folkelige merkevarer.

Bidragsytere

Magne Lerø

1 på lager

Om utgiveren:


Samtiden presenterer et bredt spekter av temaer, skribenter og sjangrer for å skildre og analysere vår egen samtid, alt i et format som gjør det mulig å gå i dybden der dagspressen haster forbi.

Samtiden ønsker å vise at det er mulig å skape selvstendige, frie dagsordener også uten ressursene til en stor dagsavis – så lenge man er drevet av ønsket om å fremme vesentlige saker og modige debatter. Artikler i Samtiden er ofte utgangspunkt for debatt i en rekke andre medier.

samtiden.no

Tegn abonnement her!

Merk:
Lenken fører til en ekstern nettside. Tekstallmenningen har ikke abonnementshåndtering for dette tidsskriftet.

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny