Se Kunst Magasin 02/2022

105 kr

I juni-utgaven av Se Kunst Magasin kan du lese om skuffelse og fortvilelse over et tilsynelatende perfekt samarbeid mellom Helgeland Havn IKS, Alstahaug kommune og kulturaktører i Vågen. Profesjonelle kunstnere og scenekunstmiljøet skulle etablere kunsthall, produksjonslokaler og verksteder i det gamle skipshuggeriet Høvding. Men, kort tid etter innflyttingen, trakk Havnevesenet hele leiekontrakten. Hva skjer nå med visjonene om Kulturvågen? Er det hele over? Øystein Voll har undersøkt situasjonen med kulturaktørene.
Les kunstkritikk av vårens utstillinger i Bodø, Svolvær og Karasjok. Kunstkritiker Øystein Voll har gått seg vill mellom malerier av Lofotens fjellkjeder malt av Maiken Stene i hennes utstilling «Via norske fjell del 4» hos Nordnorsk kunstnersenter. Astrid Fadnes skriver om kraftige farger, voldsomme dimensjoner og sterke følelser i møte med kunsten til Marita Isobel Solberg, Trond Ansten og Aslaug Juliussen i utstillingen «Suorgi – Tregreiner – Tree Twigs» hos Sámi Dáiddaguovddáš. Anki Gerhardsen synes fotograf Terje Abusdal klarer å fange menneskers dype lengsel etter historie, tilhørighet og identitet i sine fotografier. I utstillingen «Slash and Burn» hos NŌUA i Bodø er det den skogfinske tilhørigheten fotokunstneren undersøker. Gerhardsen skriver også om sin opplevelse av Leander Djønnes nyeste kunstfilm Søkkjestein (2022) som i vinter ble vist i Stormen kunst/dájdda i Bodø.

Inger Emilie Solheim har intervjuet festspillaktuelle Marita Isobel Solberg. Kunstneren skaper performancekunst med objekter, bevegelser og egen stemme som sterke virkemidler.
Øystein Voll har intervjuet komponist og lydkunstner kunstner Tine Surel Lange som deltar i Lofoten internasjonale kunstfestival – LIAF 2022 med et musikalsk lydverk i den gamle skolen i Kabelvåg.
I Nord-Norge markeres Skeivt kulturår 2022 på mange ulike måter. Vi gir deg en samlet oversikt over noe av det skjer i sommer og utover høsten i nord.

Emner

Bidragsytere

22 på lager

Om utgiveren:


Se Kunst Magasin er et tidsskrift for kritisk refleksjon, kunnskap og faglig debatt om den profesjonelle kunstscenen i nord. Tidsskriftet følger det visuelle kunstfeltet fra Kirkenes i nord-øst til Helgelandskysten i sør, og publiserer kunstkritikk, reportasjer, artikler og intervjuer skrevet av frilansskribenter, kunstkritikere og journalister med kunstfaglig kompetanse bosatt i nord.

Les nettsaker på www.sekunst.no/SeKunstMagasin

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny