Se Kunst Magasin er et tidsskrift for kritisk refleksjon, kunnskap og faglig debatt om den profesjonelle kunstscenen i nord. Tidsskriftet følger det visuelle kunstfeltet fra Kirkenes i nord-øst til Helgelandskysten i sør, og publiserer kunstkritikk, reportasjer, artikler og intervjuer skrevet av frilans skribenter, kunstkritikere og journalister med kunstfaglig kompetanse bosatt i nord.

Redaksjonen er basert i Bodø. Eier og utgiver er SE KUNST i Nord-Norge. Tidsskriftet er medlem av Norsk Tidsskriftforening og støttet av Stiftelsen Fritt Ord. Se Kunst Magasin kommer ut fire ganger i året.

Les nettsaker på www.sekunst.no/SeKunstMagasin

Se Kunst Magasin 04/2021

105 kr

I desemberutgaven kan du lese aktuelle saker fra kunstfeltet i Nord-Norge.
Portrettintervju med fotokunstner Marianne Bjørnmyr i Bodø som er aktuell med utstillingen «Epitaph» i Stormen kunst/dáidda. I samtale med Sofia Lång forteller fotografen om å gjenskape tapte objekter fra historien.
Har Bodø 2024 glemt det visuelle kunstfeltet? Bodø som Europeisk kulturhovedstad i 2024 er en spennende mulighet for kunst- og kulturliv i Nord-Norge. Men, fra kunstfeltet kommer det kritikk om at Bodø 2024 ikke evner å kommunisere godt nok med det lokale og regionale kunstfeltet. Vår skribent Øystein Voll har snakket med profesjonelle aktører i kunstfeltet i Nordland om kritikken.
Den verdensberømte kinesiske kunstneren Ai Weiwei fortsetter å provosere ved å peke på kritikkverdige forhold, også utenfor Kinas grenser.
Les kunstkritikk av utstillingen som nå er aktuell i KaviarFactory i Henningsvær. Les også kunstkritikk av den store retrospektive utstillingen til Elle-Hánsa «ČSV terra cognita» som i høst ble vist hos Tromsø kunstforening.

23 på lager

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny