Sjå Magasin #4 KONTAKT

150 kr

Redaktør: Mila Elisabeth Larvoll

FHI definerer nærkontakt som kontakt under to meter avstand i mer enn 15 minutter, direkte fysisk kontakt eller kontakt med sekret. Ordbøker definerer det som en følelsesmessig eller sosial forbindelse mellom mennesker eller diverse former for berøring. Berøring mellom objekter som hjul og underlaget; berøring i geologi mellom en eruptiv bergart og en annen som den har brutt gjennom; mellom to deler i en elektrisk ledning for at strømmen kan passere. Kontakt er en klem, en bilulykke, sex, atomer og hver eneste kjemiske reaksjon som noen gang har skjedd. Landminer, kontaktlinser og kontaktinformasjon. Hver samtale, «The Big Bang», følelsen av ull på huden. Hvert kyss, tegning, førsteinntrykk og traume. Øyekontakt. Hele livet, enhver tanke, følelse og handling er en reaksjon på noe, en konsekvens av en kollisjon, en type kontakt. På atomnivå, følelsesmessig nivå eller de nivåene som er synlige for våre øyne og kameraer. Kontakt er noe som omgir, men noe vi likevel føler vi mangler. Kontakt er alt og uten kontakt er vi ingenting.

Sammen våget vi å ta på fraværet med Tilda og ble skadet ved å ta på Sunniva sitt knuste speil. Da vi så gjennom Aleksa sin svarte kvadratiske ramme, så vi ensomheten ved Yeung sin kyst. Vi utforsket ulike typer kommunikasjon med Ronja – hvordan de krysser hverandre med Lucas og hvordan de kolliderer i verkene til Fredrika. Vi utfordret oss selv til å være monstrøse, høylytte, lidenskapelige og sensitive i Switch sitt eskapistiske, syntetiske paradis og helvete. Vi tok til høyre med Anette og kom i kontakt med både kropp og sjel. Vi svømte med Nøstet Badeklubb og danset med Ambika. Vi følte ordene til Sigrid. Lengtet etter kontakt gjennom Jay sine bilder og Mats sitt hudfargede land. Vi utforsket nærhet, sårbarhet, stikkontakter, tomme flyplasser, kommunikasjon og lyst. Og vi klemte mye.

7 på lager

Om utgiveren:


Sjå magasin er eit foto- og kunstmagasin som vert gjeve ut to gongar i året av Mørkerommet fotokollektiv. Mørkerommet fotokollektiv er ein studentorganisasjon i Bergen som praktiserer analog fotografering og framkalling i mørkerom, i tillegg til å halde utstillingar, publisere bilete i ulike tidsskrift og ta bilete på arrangementer.

Magasinet Sjå har hovudforankring i analog foto, og utforskar eit gitt tema ved hjelp av fotografi, tekst, kunst og lyd.

Sjå magasin

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny