Z filmtidsskrift 2024/03: Mat og film
Zs temanummer om mat og film beveger seg i spennet mellom overflod og knapphet, nytelse og avsmak, jord og bord. Sjangermessig går det fra det akademiske over mer personlige fortellinger til det lettere fordøyelige. Her kan du lese om både sulten etter å høre til – i både konkret og metaforisk forstand – et essay om smak og om det siste årets to gastronomfilmer.
Innhold:
Anne Kyoung Sook Øfsti: Sulten etter tilhørighet – Little Forest | Øyvor Dalan Vik: Markens grøde | Kristin Gjerpe: «Det handler ikke bare om å spise, men om convivenza – å leve sammen» | Ingrid Rommetveit: Jakten på perfekt ramen – Tampopo og de gode hjelperne| Chloe Faulkner: Filmfantasier om fransk kokekunst| Knut Stene-Johansen: Smak & film. Et kulinarisk essay | Lene Auestad: Jeg skal ha en venn til middag – kannibalisme i film | Marianne Bjørneboe: Festmåltidet fra helvete | Britt Sørensen: My Favourite Cake