Z 04/2022: Film og forestillingsevne

120 kr

Med dette nummeret av Z setter vi fokus på filmens rolle i forhold til både virkeligheten og forestillingsevnen vår. I stedet for å se på filmens status i forhold til det vi tenker er objektive fakta og realistisk virkelighetsskildring, bør vi kanskje heller tenke over hva en film, om den nå er sosialrealistisk, fantastisk eller ren underholdning, kan tilføre den virkeligheten vi lever i?

Innhold:
Carl Plantinga: Filmens porøse skille mellom virkelighet og fantasi | Anne Gjelsvik: Filmen, mitt vindu mot verden
Margrethe Bruun Vaage: Moral, straff og hevn på film | Marte Stapnes: Å se for seg fremtiden – intervju med Thomas Seeberg Torjussen | Gunnar Iversen: Å koble fra, for å koble til: sci-fi | Anne-Lise With: Minnevirkelighet i fiksjonsfilm – en kort filmhistorie

27 på lager (kan restbestilles)

Om utgiveren:


Z filmtidsskrift er Norges eldste nålevende uavhengige filmtidsskrift, og kommer med fire papirutgaver i året. Hvert nummer er temabasert, med dyptpløyende artikler, intervjuer og essayistiske tekster. Z sine bidragsytere er kritikere og filmskribenter som går i dybden, samt akademikere fra hele verden som formidler kunnskapen sin i et tilgjengelig språk.

znett.com

Tegn abonnement her!

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny