DER_01_22

Der 01/2022

99 kr

Denne utgivelsen av DER feirer 8.mars. Den internasjonale kvinnedagen er en dag for å lære av kampene som har vært kjempet før oss og seirene som har kommet ut av dem. Dagen minner oss om at kampen for likestilling må være grenseløs.

Utgaven er delt i fire deler. Den første delen tar for seg kvinners situasjon i arabiske land som Syria, Saudi Arabia og Egypt. Den andre delen snakker om vold, med eksempler fra Syria og Norge. Den tredje delen handler om litteratur som ble skrevet i Norge og den arabiske verden. Siste delen tar for seg livet til kvinner politiske fanger i Syria og Palestina, både i fengsel og ute av fengselet.

14 på lager

Om utgiveren:


«Der» på arabisk betyr hus – og er et bilde på et nytt hjem. Det tospråklige tidsskriftet DER er en plattform for formidling og diskusjon av tema knyttet til kultur, språk, levesett og verdier. Frie ytringer og medier som snakker med mennesker på deres eget språk, er avgjørende for å fremme toleranse og ikke-diskriminering. DER er et tidsskrift på norsk og arabisk, av og for både flyktninger og lokalbefolkningen.

derjournal.no

Tegn abonnement her!

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny