Dyade 01/2019

100 kr

Når Kina økonomisk er blitt større enn USA, og Resten større enn Vesten – hvilke omstillinger vil det kreve av oss: Globalt, nasjonalt og personlig?

Vi står midt oppe i et radikalt tidsskifte. Etter 500 år hvor Vesten har dominert over Resten, er forspranget vi har hatt i moderne teknologi, militærmakt og økonomisk velstand i ferd med å bli innhentet og passert. Vi må etter hvert innse at Resten heller ikke med tiden vil bli som Vesten. Det finnes reelle og varige forskjeller i verdensbilder, kultur og livsholdninger. Så lenge vi var overlegne, kunne vi benekte og overse det. Ut fra en likeverdig posisjon blir dette utfordringer vi må ta på alvor og gå i dialog med.

I dette Dyade ser vi på holdningsendringer som tvinger seg fram – med støtte i et knippe aktuelle bøker og intervjuer: Jordan B. Peterson, Yuval Noah Harari, Francis Fukuyama, Kishore Mahbubani, Geir Lundestad, Terje Tvedt og Kaj Skagen. Vi ser også på hvordan en åpnende meditasjonsteknikk som Acem-meditasjon kan være et interessant og viktig element i denne prosessen.

Bidragsytere

Rolf Brandrud

2 på lager (kan restbestilles)

Om utgiveren:


I en samtid da alt synes å gå fortere og fortere, bringer tidsskriftet Dyade inn ettertanke og psykologisk refleksjon. Dyade går på tvers av tidens selvfølgeligheter, og inviterer til refleksjon. Hvert nummer belyser ett aktuelt tema innen psykologi, meditasjon, kultur eller samfunn, ofte fra overraskende vinkler. Bladet kommer med fire temanummer i året og drives på frivillig basis, hvor både redaktører og skribenter jobber ulønnet og idealistisk.

dyade.no

Tegn abonnement her!

Merk:
Lenken fører til en ekstern nettside. Tekstallmenningen har ikke abonnementshåndtering for dette tidsskriftet.

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny