Vagant er et tidsskrift for litteratur, kunst, musikk, film, ideer og samtidsdebatt, og kommer i fire papirutgaver årlig. Vagant anno 2021 vil bringe nye ideer, perspektiver og impulser utenfra inn i det nordiske ordskiftet om litteratur, kunst og samfunn.

Vagant har kontorer i Bergen, Berlin og København og trykker tekster på alle de skandinaviske språkene. På nettsiden publiseres netteksklusivt innhold og tekster fra tidsskriftets rikholdige arkiv.

Vagant.no

Vagant 03-04/2019

179 kr

«Skritt mot lys i mørke: Månelandingen og morgendagens romkappløp» er overordnet tema for Vagant 3-4/2019. Nyhetsbildet sommeren og høsten 2019 gjorde det klart at kartet over jorden krever å bli tegnet på ny: Regnskogen brenner. Polarisen smelter. Utposter som Grønland, Kurdistan og Hongkong er under politisk og militært press. De geopolitiske strategiene har igjen antatt autoritære former, og i takt med havets stigning, vokser de private formuene inn i himmelen. 2010-tallet har manglet fremskrittsoptimistiske vyer, og avsluttes betegnende nok med medienes tilbakeblikk på forrige århundres mest skjellsettende teknologiske hendelse (i konkurranse med atombomben), nemlig menneskets ferd til månen.

Bidragsytere

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny