Isabel Minhós Martins / Bernardo P. Carvalho

Her kommer ingen forbi!

249 kr

Her er det general Alcazar som regjerer!
 Han bestemmer at han skal være den eneste helten i boken.
 Han kommanderer at høyre side alltid skal være tom for at han selv kan komme dit når han vil.
 Mellom sidene setter han en soldat som stopper alle fra å krysse. Her kommer ingen forbi! Etter hvert samler folk seg på den venstre siden. Uroen stiger! Hva nå?

Dette er en innovativ kunstbok, en fascinerende lek og en pedagogisk veileder til samtaler om det store temaet – FRIHET.

Boken kom ut i originalutgave i Portugal i 2014 under tittelen «Daqui ninguém passa!». Den var skrevet av Isabel Minhós Martins og tegnet av Bernardo P. Carvalho – de to grunnleggere av det portugisiske forlaget Planeta Tangerina.

«Her kommer ingen forbi!» ble oversatt til engelsk, fransk, italiensk, koreansk, svensk, hollandsk, tysk, spansk, katalansk, kinesisk, polsk, litauisk og finsk. Oversettelsen til norsk av Knut Inge Andersen ble støttet av Direção-Geral do Livro, dos Arquivos e das Bibliotecas Livro.DGLAB av Kulturdepartementet i Portugal. Norsk versjon gjenspeiler mangfold og likestilling – bokfigurene snakker bokmål, nynorsk og med innslag av samisk. Den får fram betydningen av at folket sin makt er større enn én manns vilje. Den viser at man ikke trenger å gå til kamp for å vinne.

«Her kommer ingen forbi!» finnes i FNs Bærekraftsbibliotek i Norge. Den tilhører «Fred og rettferdighet»- (mål 16) og «Samarbeid for å nå målene»-kategorien (mål 17). Tverrfaglige læringsressurser basert på boka for alle skoleslag er gratis, og kan brukes av alle pedagoger, lærere og bibliotekarer.

1 på lager

Om utgiveren:

Andersens forlag er et uavhengig norsk barnebokforlag. Det ble stiftet i 2017 av en jente med hjelp av hennes kjæreste, adoptivhunden Loke, herr Humle, et eldre edderkopp-par, en mus fra vaskerommet, en skjærefamilie i nabotreet og en katt som kommer uanmeldt på besøk. Forlaget holder til i Bergen.


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny