KLARTEKST —en podkast fra Tekstallmenningen

KLARTEKST er en månedlig podkast fra Tekstallmenningen om tidsskrifter og publikasjoner fra uavhengige forlag.

Tidsskriftene er stedet hvor den offentlige samtalen skjer: hvor kunsten, litteraturen og kulturen får kritikk, hvor politikk, samfunn og verden diskuteres, fagfelt utvikles og hvor demokratiske verdier dyrkes. De uavhengige forlagene gir ut en rekke fantastiske bøker: det er bøker om kunst, bøker om helse, bøker om livet, døden og alt som er viktig og uviktig. Men hvordan står det egentlig til med den norske tidsskriftjungelen og småforlag-floraen i dag? Hva skriver tidsskriftene og forfatterne om, hva er redaktørene, skribentene og ikke minst leserne opptatt av?

Gjennom gode samtaler med redaktører, forleggere, skribenter, samfunnsaktører og andre vil KLARTEKST diskutere tidsskriftene og småforlagene, kunstnerbøkene, analysene, kritikken, tekstene og tusen andre ting.

Første episode av KLARTEKST publiseres onsdag 21. februar 2024. Man kan høre podkasten via Spotify, Apple podcast, Amazon Music, Acast eller hvor du enn foretrekker å lytte til podkaster. Alle episodene legges også ut her på nettsiden vår.

KLARTEKST er støttet av Kulturrådet, Fritt Ord og Bergen kommune

TRAILER FOR KLARTEKST

Klartekst er en podkast om tidsskrifter og publikasjoner fra uavhengige forlag. Via gode samtaler med de som skriver, redigerer og leser tidsskrifter og bøker fra småforlag, vil Klartekst sette søkelys på uavhengige publikasjoner som gis ut i Norge.

Meny