Bente Sætrang

Kokebok for indigosoler

399 kr

Kokebok for indigosoler er en presentasjon av og innføring i billedkunstner Bente Sætrangs arbeid med en kunstnerisk teknikk som i dag er i ferd med å forsvinne. Indigosol er et kjemisk fargestoff til bruk på tekstil. Indigosolfargene kan blandes i utallige nyanser og valører, fra de helt sarte og lyse, til de nesten vibrerende selvlysende, eller de dypeste mørke. De har et særegent uttrykk hva angår ekthet og brillians. Det er som om fargene kommer innenfra, som om de ligger på baksiden og trenger seg frem gjennom fibrene.

Kunsthistoriker Åsmund Thorkildsen bidrar med et essay som både belyser prosessen bak indigosolarbeidene og plasserer dem i en kunsthistorisk kontekst. I to andre bidrag får vi innblikk i Sætrangs arbeid med å videreføre og utvikle kunnskap om indigosolfargene. Kunstnerne Ingrid Lønningdal og Steinar Haga Kristensen deler sine erfaringer fra arbeidet i verkstedet til Sætrang hvor de har utført egne indigosolarbeider med sistnevnte som produksjonsassistent. Boken er redigert av Nina Schjønsby og designet av Parabol studio.

Emner

2 på lager

Om utgiveren:

Forlaget Uten Tittel er eid av Orkana Forlag og kunstbokforlaget Teknisk Industri. Disse to forlagene kan mye om kunst, kunstbøker og akademisk litteratur. Sammen med kunstnere, museer og kreative folk gjør Uten Tittel kunstfeltet bedre på bøker. Uten Tittel lager bøker og kataloger som blir stående – lenge!


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny