Marilyn Ann Owens | Stein Blad Bein

490 kr

Boken er både på norsk og engelsk og utgis i forbindelse med hennes retrospektive utstilling på Telemark Kunstsenter 14.1. – 8.3.2023. Lanseringen av boka var med bokbad av Gina Winje i samtale med Marilyn Ann Owens 31.1.2023. Bokbadet ble filmet og ligger ute på YouTube kanalen til TKS: https://youtu.be/KPRgPdVbjWg?feature=shared

Marilyn Ann Owens har med sin rikholdige produksjon av maleri, tegning, grafikk og fotografi gjennom 50 år som billedkunstner, inntatt en solid posisjon i norsk kunstliv. Hennes kunstnerskap er bredt og sammensatt, noe denne boka vil gi en sjelden helhetlig innsikt i. Gjennomgående er bildene symboltunge og stadfester ofte et oppgjør med verden, menneskene i den eller med henne selv. Uttrykket varierer fra det stillferdige, såre og innadvendte, til beksvart og voldsomt, men ofte med spor av humor og varme. Hun har i tillegg en tendens til å ville gå videre og ikke se seg tilbake, selv om det paradoksalt nok, ofte er nettopp det hun gjør.

Fra Marilyns arkiv har vi plukket ut en del sitater fra aviser, kataloger og taler opp gjennom årene. Det gir et innblikk i hvordan kunsten ble sett og tatt imot i sin egen samtid. Vi har fått med noen av hennes litterære inspirasjonskilder og delt strofer av Britt Larsen og Sylvia Plath. Boken gir med sine to essayer en fyldig presentasjon av de utstilte verkene. Det første tar for seg hele hennes liv og virke og er skrevet av kunsthistoriker Nina Mauno Schjønsby og skribent og oversetter Halvor Haugen. Det andre er skrevet av fotokunstsamler og arkivar Olav Løkke, som har skrevet om Owens som fotograf i lys av fotokunsthistorien. Telemark Kunstsenter er stolt av å presentere Stein Blad Bein. Både boka og den retrospektive utstillingen er en del av en større satsing på viktige kunstnerskap med rot i Telemark.

Redaktør: Hilde Tørdal
Design: Ariane Spanier Design
Trykk: TS TRYKK i Oslo
Bokbinding: Bokbinderiet Johnsen AS i Skien
Engelsk oversettelse: Rene Lauritsen
Utgitt på TKS FORLAG | TKS PUBLISHING
Opphavsrett til kunstverk av Marilyn Ann Owens
Copyright to artworks by Marilyn Ann Owens
© Marilyn Ann Owens / BONO 2023
© Man Ray 2015 Trust / BONO, Oslo 2023
© Ernst Schwitters / BONO, Oslo 2023
© Chris Killip / BONO, Oslo 2023
© Lewis Baltz / BONO, Oslo 2023
© Woodman Family Foundation / BONO, Oslo 2023
© Helene Amouzou / BONO, Oslo 2023
© Dora Maar / BONO, Oslo 2023
© 2022 Charles Sheeler / Image copyright The Metropolitan Museum of Art / Art Resource / Scala, Florence
© Robert Adams, courtesy Fraenkel Gallery, San Francisco
© Lee Miller Archives, England 2022. All rights reserved. leemiller.co.uk
© for Daguerre, Niepce, Atkins, Cameron og le Grey er ikke lenger opphavsrettslig vernet og kan fritt gjengis.

Takk for generøs økonomisk støtte til utstillingen og boka fra:
Norsk Kulturråd/Kulturdirektoratet
Sparebankstiftelsen Telemark
Bergesenstiftelsen
Bildende Kunstneres Hjelpefond
Kunstsentrene i Norge
Sparebankstiftelsen DNB
Porsgrunn Kommune
Vestfold og Telemark Fylkeskommune

1 på lager

Om utgiveren:

TKS FORLAG | TKS PUBLISHING
Forlaget ble etablert i 2020, som en del av Telemark kunstsenters (TKS) flerårige satsing på utgivelser av kunstner-monografier, som følger en retrospektiv utstilling med etablerte kunstnere/kunstnergrupper med røtter i Telemark. Bøkene utgis både på norsk og engelsk. Redaktør for utgivelsene er daglig leder Hilde Tørdal.


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny