Par som drikker

200 kr

Par som deler for lite eller akkurat for mye. Par som prøver for hardt, eller forgjeves. Par som ikke er par lenger; par som var. Et sted mellom Bergman og Springsteen finner du virkeligheten i Leirviks noveller. Her møter du mannen som oppsøker ekskona, bare for å komme hjem med et morelltre. Faren som avsløres av et nummer risset inn på en gammel verktøykasse. Kvinnen som skriver masteroppgave om den gode samtalen, men som ikke greier å snakke med mannen sin. Veterinæren som uventet blir samlivsrådgiver.

Med en særegen sensibilitet, sympati og humor skriver Leirvik tekster beslektet med den amerikanske modernistiske novelletradisjonen, men det er også en tydelig tilstedeværelse av skandinavisk forstadsliv blandet inn. Novellene beskriver en hverdag med omveltninger, tvil, sorg og anger som er kjent for de fleste av oss, men nerven befinner seg i relasjonen mellom mennesker, i håpløsheten og håpet som tar form når livet er på sitt mest trøblete. Ingen av Leirviks karakterer er fortapte, men de gjør det ikke enkelt for seg selv heller.

Novellene i Par som drikker viser frem mennesker i sårbare situasjoner. Det som står på spill kan i øyeblikket virke overveldende, og det man griper til løser ikke nødvendigvis problemet – om det så dreier seg om en boks øl, en uskyldig katt eller russebussen som står ulåst nede på piren. Men det gir oss noen gode fortellinger som nå er samlet i denne sterke utgivelsen.

Bidragsytere

Steve Leirvik

3 på lager

Om utgiveren:

Beijing Trondheim er et småforlag og tidsskrift med tilhold i Trondheim. Forlaget utgir chapbooks og andre lignende publikasjoner av litterær eller kunstnerisk art, samt et årlig tidsskrift for litteratur og kultur. Ordet «beijing» betyr direkte oversatt fra kinesisk «nordlig hovedstad», og ble på gamle kinesiske kart brukt som betegnelse på Trondheim. Ved å ta dette navnet i bruk, ønsker vi igjen å sette Trondheim på kartet som en viktig by for kunst og kultur. Navnet reflekterer i tillegg til den lokale forankringen, en vilje til å se ut over landegrensene mot den internasjonale litteraturen.

beijingtrondheim.no


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny