William S. Burroughs: Kjangs i havet

250 kr

William S. Burroughs’ (1914–1997) kortroman «Kjangs i havet» utkommer her for første gang på norsk i Øyvind Bergs oversettelse. Boka ble opprinnelig utgitt av Whitney Museum i 1991 og var den siste Burroughs fullførte i sin levetid. «Kjangs i havet» begynner som en røverhistorie fra slutten av 1600-tallet, der vi følger den franske sjøkapteinen Mission i et forsøk på å holde orden blant desertører og frigitte slaver i fristaten Libertatia på Madagaskar. Sentralt i fristaten, og i boka som sådan, står lemur-arten, som av Burroughs holdes fram som et paradisisk uskyldsvesen. Mennesket fremstilles på sin side som en virusbefengt organisme som utbytter, plyndrer og dreper alt som står i veien for videre ekspansjon.

«Kaptein Mission fryktet ikke Panikken, den plutselige og uutholdelige innsikten i at alt som fins er levende. Han var selv en av Panikkens utsendte, en som vet hva mennesket frykter mer enn noe annet: Sannheten om hvor det kommer fra. Det er så nært. Bare stryk ut ordene og se.»

Kjangs i havet er en del av Lord Jim Publishings serie SPAREBLUSS

1 på lager

Om utgiveren:

Lord Jim Publishing er et uavhengig forlag som gir ut ulike kunstnerbøker. Nyere titler inkluderer «Game of Life III: Feltkommentar» og SPAREBLUSS-serien, i tillegg til publikasjoner av Andreas Vermehren Holm, Sveinung Unneland, Linn Pedersen, André Tehrani, Ole Martin Lund Bø, Lutz-Rainer Müller, Stian Ådlandsvik, Jan Freuchen med flere.

Lord Jim Publishing.


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny