Aksess 03/2023

149 kr

Arkiv er helt avgjørende for utviklingen av samfunnet, sier Gunn Marit Helgesen, styreleder i KS, i en arkivprat med Aksess. I Mexico ble vendepunktet for arkivene den generelle arkivloven som trådte i kraft i 2019, noe du kan lese mer om i en reportasje derfra. Du får også statsviter Bernt Hagtvets essay «Arkivene og sannheten»; er arkivene demokratiets bærebjelke eller diktaturets håndlanger?

I denne utgaven av Aksess møter vi også manusforfatteren bak storfilmen Sulis 1907. Filmen er basert på virkelige hendelser, og arkivene fra gruvesamfunnet i Sulitjelma befinner seg nå i Arkiv i Nordland, noe du også kan lese mer om her. Det samme gjelder arkivet som ble funnet bak veggen på en damedo i Ålesund. I spalten Eksess kan du lese om OL-historien slik vi ikke husker den.
Årets tredje og siste utgave av Aksess byr på 92 innholdsrike sider om ulike sider av arkiv og dokumentasjonsforvaltning. Bli kjent med superarkivbruker Michelle A. Tisdel, les riksarkivarens hjørne – og mer til.

9 på lager (kan restbestilles)

Om utgiveren:


AKSESS er et nytt, uavhengig kulturtidsskrift om arkiv og dokumentasjonsforvaltning. AKSESS skal drive kritisk journalistikk og gi rom til refleksjon, debatt, erfaringsdeling og underholdning. I AKSESS vil du finne reportasjer, dybdeartikler, essay, kronikker og debattinnlegg, intervjuer, erfaringsdeling fra sektoren og diverse småstoff.

aksess-tidsskrift.no

Tegn abonnement her!

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny