Irene Kinunda Afriyie: Jeg er fordi du er – fortellinger om mitt Norge

299 kr

Irene Kinunda Afriyie var 16 år da hun i 2006 kom som foreldreløs flyktning fra Kongo til Askøy utenfor Bergen. I dag er hun en engasjert samfunnsdebattant, og fast gjestekommentator i Bergens Tidende.

I sin debut som forfatter gir Irene Kinunda Afriyie et kritisk skråblikk på nordmenn og på integrering i Norge. Hun forteller med humor og varme, og med kjærlighet til et nytt hjemland.

For Irene Kinunda Afriyie går integrering begge veier. «Det handler ikke bare om meg. Det handler ikke bare om deg. Det handler om deg og meg,» skriver hun, og deler med oss den afrikanske filosofien ubuntu, som sier at vi dannes som menneske i møter med andre.

Kinunda Afriyie brenner for å fortelle andre og rikere historier om Kongo og Afrika, innvandring og integrering, kvinner og feminisme, nordmenn og Norge. I boken inviterer hun deg med på en utforskende reise, hvor et underliggende spørsmål er: Hva er det som skaper muligheter i livene våre?

Da hun i 2023 fikk journalist Sjur Holsens minnepris for sitt formidlingsarbeid, uttalte juryen: «Hennes stil er nyansert og konfliktdempende, men alltid klar. Hun er raus og uhøytidelig, selv når emnet er vanskelig, vondt og kontroversielt.»

Denne boken er hennes bidrag til en større og dypere forståelse av hverandre og vår verden.

32 på lager

Om utgiveren:

Teft forlag ble etablert i Bergen i 2021, av forfatteren og litteraturviteren Runo Isaksen. Ideen er å utvide gradvis, med flere spennende forfattere og utgivelser.

teftforlag.no


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny