Regler for menneskeparken. Et svar på Heideggers Brev om humanismen av Peter Sloterdijk

150 kr

Med foredraget «Regler for menneskeparken» satte Peter Sloterdijk i 1999 den filosofiske tenkningen i direkte berøring med aktuelle fordringer innen bioteknologien. Sloterdijk snakket om de intellektuelles ansvar for å posisjonere seg når menneskets kommende genetiske profil skal utformes og «menneskeparken» designes og befolkes. Med essayet satte han bioteknologien på samfunnsdebattens dagsorden uten å minne om farene ved dens eugeniske potensialer. Underveis avfeide han humanismen som en altfor fredsommelig og maktesløs form for tenkning, og erklærte den kritiske teorien for død etter en konfrontasjon med Jürgen Habermas i avisen Die Zeit. Siden essayet først ble publisert i 1999, er teksten blitt en moderne klassiker i den europeiske filosofien.

Peter Sloterdijk (f. 1947) er en tysk filosof. Boka er en del av Lord Jim Publishings SPAREBLUSS, en serie initiert og redigert av Jan Freuchen og Sigurd Tenningen. Formgivning er ved Andreas Töpfer.

2 på lager

Om utgiveren:

Lord Jim Publishing er et uavhengig forlag som gir ut ulike kunstnerbøker. Nyere titler inkluderer «Game of Life III: Feltkommentar» og SPAREBLUSS-serien, i tillegg til publikasjoner av Andreas Vermehren Holm, Sveinung Unneland, Linn Pedersen, André Tehrani, Ole Martin Lund Bø, Lutz-Rainer Müller, Stian Ådlandsvik, Jan Freuchen med flere.

Lord Jim Publishing.


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny