NY TID 01/2024

195 kr

JULIAN ASSANGE: Aftenposten hadde lært av Julian Assange og sugd det de kunne av hans WikiLeaks-dataunivers, og millioner av hemmeligheter, før de kastet ham raskt under bussen.
ISLAND: Laksen er full av tungmetaller og mikroplast, og lakselus er et stort problem. På naturskjønne Island står et bittert slag mellom oppdrettsnæringen og lokale aktivister.
LIBERALISME: Globalt og i Vesten er liberalismen på vikende front. I Vesten har liberalismen blitt erstattet med en intolerant hyperliberalisme.
REALITETEN: Vi oppfatter virkeligheten svært forskjellig. Hva sier en ny oversatt bok av Pier Paolo Pasolini om filmens kontakt med virkeligheten?
HEGEMONI: Vestens posisjon dreier seg utelukkende om egeninteresser, selv om retorikken alltid forsøker å vise til en allmenn moral.
MATSIKKERHET: Fiksjon og virkelighet i EUs landbrukspolitikk: Kjemiindustrien og lobbyselskaper som Copa-Cogeca og CropLife Europe forsinket og avsporet EUs Farm to Fork-strategi.
ESSAY: Ruslands krig og skræmmekampagnen om, at den vil blive udvidet til andre lande, viser seg å være blot et skalkeskjul for en politik, der på lang sigt har til hensigt at binde Sverige stærkere til USAs militære geostrategi.
FRED: Linn Stalsberg identificerer i sin nye bog at å acceptere krig som en menneskelig normaltilstand er et af de store faresignaler i dag.
UKRAINA/RUSSLAND: Å snakke om et «uprovosert russisk angrep» er ren propaganda.
EFTERRETNING: I USA beskæftiger 18 forskellige amerikanske agenturer på statsligt niveau sig med efterretningsvirksomhed.
ØKOLOGI: Ove Jacobsen har laget oversiktsverk om 55 forskjellige grønne tenkere.
… og et 30-talls flere bokanmeldelser og kommentarer.

Bidragsytere

45 på lager

Om utgiveren:


Ny Tid er et riksdekkende, kvartalsvis bokmagasin i avisformat. Magasinet omtaler opptil 50 internasjonale bøker innen sakprosa, og legger vekt på konflikt og fredsarbeid, kontroll og overvåkning, og økologi og livsrefleksjoner.

Ny Tid kom ut ukentlig fram til 2015, og ble distribuert som bilag til Klassekampen mellom 2015 og 2017. Nå kommer Ny Tid med fire fyldige utgaver i året, hvor tre av utgavene inkluderer det internasjonale dokumentarfilm-magasinet Modern Times Review.

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny