Cecilie Løveid

Parallell 4: FORVANDLINGEN eller DEUS EX MACHINA

100 kr

Parallell 4 er skrevet etter utstillingen Deus Ex Machina av Øyvind Suul (29.01.–28.03.2021).

Løveid er født i 1951 i Bergen. Etter å ha vært bosatt i København fra 1999, vendte hun tilbake til hjembyen i 2011. I 1972 debuterte hun med romanen Most og har siden skrevet prosa, lyrikk og dramatikk. Forfatterskapet hennes er svært rikt og omfatter verk innen flere sjangre. Løveid er en av våre mest spilte samtidsdramatikere og blir regnet som en av de viktigste lyrikerne i norsk litteratur. Hun har mottatt Ibsenprisen tre ganger, samt en rekke andre litterære priser.

7 på lager

Om utgiveren:

I serien Parallell inviteres forfattere til å skrive frittstående tekster til pågående utstillinger på KRAFT. Den subjektive erfaringen i møte med kunsten skaper grunnlaget for forfatternes frie utforming. Bøkene utgis av forlaget KRAFT Press, trykkes på Pamflett i Bergen på risograf og designes av Studio Boi.

KRAFT Press er et eget forlag med formål å utvide og forsterke KRAFT Bergen som et kunnskapssenter og visningssted for samtidig kunsthåndverk. Dette tar form av ulike tekst- og kunstpublikasjoner tilknyttet utstillingsvirksomheten, som sikter mot å tilgjengeliggjøre et bredt spekter og inngangsportaler innen feltet. KRAFT Press sin første satsing er serien Parallell.


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny