Berenika Kołomycka

På fire bein, Der

299 kr

Tegneserien «På fire bein» er en fortelling om vennskap. Den handler om Vesle Rev og Store Villsvin som lever hver for seg, men som slår seg sammen og går videre i det ukjente. Værfenomener, egne karaktertrekk, andre dyr som de møter på sin vei framkaller allslags emosjoner. De oppdager stadig mer komplekse følelser og klarer å forstå dem med hjelp av hverandre.

Første bind «På fire bein, Der» (pl. «Malutki Lisek i Wielki Dzik, Tam») utkom for Janusz Christa-konkurransen organisert av Egmont Polen i 2015. Boken vant. En del av premien var støtte til utvikling av serien under regi av Egmont. Hvert år blir det publisert et nytt bind.
I Norge ble første bind «På fire bein, Der» utgitt våren 2022. Boken fikk en strålende mottakelse fra dag én. Barnebokkritikk.no skrev: «Aristoteles og Walter Wehus er einige om at ‘’På fire bein, Der’’ er ei retteleg fin bok». Empirix, Serienett, Nynorsksenteret, samt bibliotekarer, bokhandlere og bokbloggere fulgte etter: «Ein uvanleg fin teikneserie», «En kunstart i seg selv», «Sjarmerande resultat».
Etter en så positiv respons ble neste delene utgitt etter hvert. Andre bind «På fire bein, Lengst vekke» kom ut høsten 2022, bind tre «Soloppgang» i mai 2023 og bind fire «Den vegen» i november 2023. Bind fem «Bang!» er planlagt utgitt i april 2024 og bind seks i desember.

Målgruppen er bred og starter fra tre års alder. I følge bokanmeldere (Barnebokkritikk.no, Lesenotater, Nynorsksenteret) passer boka perfekt til høytlesning, men også til alle som begynner å lese selv. Serien er oversatt til nynorsk av Knut Inge Andersen.

Et kjennemerke som skiller boka fra tegneserier er bildene. Illustrasjonene er håndmalt med akvareller. «Fargene er utflytende og gir et drømmende uttrykk. Motivene er forenklede uten å bli abstraherte, noe som skaper et scenisk alvor i hver rute. Penselstrøkene er grove og nærmest skisseaktige, samtidig som de mestrer godt å skape presise stemninger hos både dyrene og i landskapene som omgir dem.» (Empirix)
Hvert bind er laget i en ny kunstnerresidens (artist-in-residence-opphold) – det som gjør at hver bok i serien er et selvstendig verk.

Tegneserien er skrevet og tegnet av en prisbelønt polsk kunstner Berenika Kołomycka. Hun ble blant de hovedgjestene på Bergen tegneseriefestivalen Raptus 2023, og er invitert til den nynorske litteraturfestivalen for barn og ungdom Falturiltu høsten 2024.

Bidragsytere

Berenika Kołomycka

1 på lager

Om utgiveren:

Andersens forlag er et uavhengig norsk barnebokforlag. Det ble stiftet i 2017 av en jente med hjelp av hennes kjæreste, adoptivhunden Loke, herr Humle, et eldre edderkopp-par, en mus fra vaskerommet, en skjærefamilie i nabotreet og en katt som kommer uanmeldt på besøk. Forlaget holder til i Bergen.


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny