Andreas Vermehren Holm & Sveinung Rudjord Unneland

Tågeklokkerne

250 kr

Tågeklokkerne er siste bok i Metanoia-trilogien, hvor de første titlene er Hvorfor ryster jeg og Mørkningen. Metanoia-trilogien består av diktsamlingene Mørkningen (2016), Hvorfor ryster jeg (2018) og Tågeklokkerne (2021). Bøkene blander historiske og fremtidige vitnesbyrd i en undersøkelse av kollektive sinnsendringer og erfaringsetablering på tvers av generasjoner.

Metanoia av gresk ‘ettertanke, omvending’ erter metanoein ‘å ombestemme seg, endre syn, persepsjon’ er i klassisk forstand blitt brukt som betegnelse for en religiøs omvending på bakgrunn av en ekstrem personlig sårbarhetserfaring. Metanoia-trilogien skildrer en rekke lignende verdensberøringer, men med upersonlige og kollektive fortegn, som skrives frem på tvers av kulturer og generasjoner.

Felles for de tre bøkene ligger et brudd med et verdensbilde og et ønske, som griper inn i en annen overlevering. Vi ser verdensbildene endre seg.

9 på lager

Om utgiveren:

Lord Jim Publishing er et uavhengig forlag som gir ut ulike kunstnerbøker. Nyere titler inkluderer «Game of Life III: Feltkommentar» og SPAREBLUSS-serien, i tillegg til publikasjoner av Andreas Vermehren Holm, Sveinung Unneland, Linn Pedersen, André Tehrani, Ole Martin Lund Bø, Lutz-Rainer Müller, Stian Ådlandsvik, Jan Freuchen med flere.

Lord Jim Publishing.


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny