Ingebjørg Jensen: Spanias åpne sår

329 kr

I over 40 år har Spania blitt regnet som et vestlig demokrati. Men er det mulig, med over 114.000 forsvunne i tusenvis av massegraver, og torturister som går fritt på gaten, under gateskilt til ære for kuppmakere og massemordere? Den uskrevne «taushets- og glemselspakten» mellom de store venstrepartiene og Francos arvtakere, har i 40 år hindret et oppgjør med frankistenes forbrytelser. Nå bryter ofrenes barnebarn tausheten, og krever sannhet, rettferdighet og oppreisning for frankismens forbrytelser mot menneskeheten. De åpner massegraver, og demonstrerer i Spanias gater. Denne boken følger barnebarnas kamp mot myndigheter og domstoler, som blåser i internasjonale lover, avtaler og krav fra FN. Og når døren til rettsforfølgelse blir stengt i Spania, tyr spanjoler til rettsvesenet i Argentina.
Journalist Ingebjørg Jensen kom til Spania i oktober 1975, like etter at Franco signerte sine siste dødsdommer. Hun var i Barcelona da diktatoren trakk sitt siste sukk måneden etter, og bodde i Madrid og Oviedo under den blodige overgangen til demokrati. I over 40 år har hun ventet på oppgjøret med fascismen i Spania. Hun venter fremdeles.

Emner

sakprosa

Bidragsytere

Ingebjørg Jensen

10 på lager

Om utgiveren:

Spekstrek forlag er journalist, illustratør og tegneserieskaper Ingebjørg Jensen sitt forlag. Sprekstrek har gitt ut flere bøker om krig og konflikt, gjerne sett fra barns perspektiv.


Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny