Bok365-Magasinet 5/2023

149 kr

Tema: Språket i drift

Språk er i stadig utvikling, også her til lands. Nobelprisvinner Jon Fosse tar nynorsken i forsvar, og diskuterer plassen nynorsk har i dag. Engelskspråklige bøker tar over på bok-markedet hos yngre lesere, og mens noen er bekymret for det norske språkets posisjon, ser ikke norsk-professor Bernt Ø. Thorvaldsen på dette som en trussel. I kontekst med språk i endring, ser NBU-leder Alexander Løken på krenkelses-debattens innvirkning, og hvordan redselen for å krenke noen går utover språket som blir brukt. Retoriker Kjell Terje Ringdal tar deg med inn i VAR-rommetsammen med Alf Prøysen og den tyske sosiologen Jurgen Habermas. I dette nummeret ser vi også på «Boktyven»: sosiale media, og lesevaner som er i sterk endring.

Årets store snakkis, Oliver Lovrenski, står først i linjen av et godt utvalg fra høstens debutanter som du får servert i dette nummeret.

7 på lager

Om utgiveren:


Bok365-magasinet er et uavhengig litteratur- og bokbransjetidsskrift, etablert i 1879 under navnet Norsk Boghandlertidende.

Bok365-magasinet er et sentralt omdreiningspunkt og bindeledd i bokbransjen, mellom forlag, bokhandlere, bibliotek og bransjens organisasjoner – og er et forum for bokbransje- og litteraturnyheter, debattstoff og kommentarer.

Tegn abonnement her!

Merk:
Lenken fører til en ekstern nettside. Tekstallmenningen har ikke abonnementshåndtering for dette tidsskriftet.

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny