PLNTY 1/2021: Kunst og kultur i skolen

200 kr

Hvis du inngår abonnement på PLNTY, vil du få med magasinet om Y-blokka, et møte med arkitekt Erling Viksjø og kunstnerne Carl Nesjar og Picasso – gratis.

Bla ned for å abonnere. Du kan også kjøpe bladet i løssalg.

Vi trenger mer kunst og kultur i skolen!

Siden 70-tallet har antallet timer med kunst og håndverk blitt redusert fra 20 prosent til 12,5 i 2021. Den kunstfaglige kompetansen synker hos norske lærere. Barn med fag som tegning, musikk og dans som en del av sin skolehverdag, utvikler kognitive funksjoner raskere enn barn som har ordinær undervisning på skolen. Kunst og kultur er styrkedråpen for demokrati og kritisk tenkning. Fremtiden etterspør kreativitet som kompetanse. Møt professor Anne Bamford, kunstnerne Lotte Konow Lund og Sverre Malling og eksperter som snakker om viktigheten av å kunne tegning. Hvorfor har ikke elever mer enn i underkant av to timer kunst og kultur i uken?

 

8 på lager

Om utgiveren:


PLNTY er et kulturtidsskrift som utgis to ganger i året. PLNTY ønsker å bidra til debatt, og være kritisk til den etablerte oppfatningen av hva norsk design, kunst og kultur er. PLNTY sine utgivelser er et bidrag til å viske ut skiller mellom akademia og allmennheten, til refleksjon og analyse.

plnty.no

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny