Bokvennen Litterær Avis 06-07/2022

79 kr

BLA 6-7/22 er en dobbeltutgave om modernismen. Er det slik at modernismen fortsatt er den «beste» litteraturen? Hvorfor det? Hvorfor ikke?

«Er det på tide med en modernistisk revival?», spør metakritiker Frode Helmich Pedersen – og svarer «ja». BLA-redaktørene snakker med Joyce-oversetter Leif Høghaug om arbeidet med å gjendikte «Finnegans Wake» til hadelandsmål, og med to professorer om modernismens stadige kvinneproblem. I tillegg følger fyldige essays om Jorge Luis Borges, Dag Solstad og Pier Paolo Pasolini, samt lektor Meyers siste bidrag til spalta «FAQ», hvor modernismen sammenlignes med pornografi.

I en fyldig reportasje går journalist Live Lundh gjennom lærdommene fra Kritikerseminaret 2022: Hva vet egentlig kritikerne? Hva burde de vite?

I de faste spaltene finnes Hedda Robertsens essay om Jenny Hval, en poetikk av Eli Fossdal Vaage, økokritiker Karl Emil Rosenbæk om det å være «pålogget», dikt, Poesiagentur og en ekstra stor sommerquiz (med temaer!). Dessuten inneholder avisa fem sterke kritikker, av Rainer Maria Rilke, Clarice Lispector, Édouard Louis, debutant Tilde Strand Bogen og antologien «Rikdommens språk».

Om utgiveren:


Bokvennen Litterær Avis er Norges eneste rene litteraturavis. Hver måned utkommer en avis spekka med essays, anmeldelser, intervjuer og faste spalter – tilgjengelig og dyptpløyende, lettbeint og tungvektig.

Tegn abonnement her!

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny