Norsk Shakespearetidsskrift dekker teater, dans og scenekunst i inn- og utland, og har en rekke scenekunstnere og forfattere som bidragsytere. Vi har medarbeidere som skriver teaterpolitiske kommentarer fra en rekke land. Tidsskriftet ble startet i 1998, og har abonnenter og lesere over hele Norden, og regnes som et av Europas beste teatertidsskrift.

Norsk Shakespearetidsskrift utkommer med 4 numre (papir) i året, og publiserer også fortløpende anmeldelser, aktualitetsstoff og podcaster på nettstedet.

shakespearetidsskrift.no

Norsk Shakespearetidsskrift 2-3/2022

120 kr

Utgave 2-3/2022 av Norsk Shakespearetidsskrift er et fyldig dobbeltnummer. Utgaven inneholder blant annet kommentarer om Ukrainakrigen og kunstnere, ved teaterkritikerne Marija Jasinskaja (Kiyiv) og Kristina Matviekoo (Moskva). I tillegg kan man lese nekrolog og minneord over teatersjef ved BIT Sven Age Birkeland, skrevet av Tim Etchells, Frank Vercruyssen og andre.

Utgaven inneholder anmeldelse og essay om Vinge og Müllers oppsetning av Hedda Gabler på Det Norske Teatret. I tillegg kan man lese en rekke anmeldelser av oppsetninger i inn- og utland, samt «Samiske perspektiver i vanskelige debatter innad i Sápmi» – Mette Brantzeg i samtale med Ánde Somby, Marit Shirin Carolasdotter og Rauni Maggi Lukkari. Espen Stueland anmelder boka om «Ways of Seeing» (redigert av Pia Maria Roll, Hanan Benammar og Sara Baban) og Michael Evans a anmelder Astrid Sæther og Eivind Tjønneland Ibsen-utgivelser. I tillegg er det en egen seksjon om dans, med intervju med steppdanser av Magdalene Solli. Utgaven inneholder dessuten festivalrapporter (Theatertreffen, Little Bastard og LATERNA), bokanmeldelser og en rekke teaterkritikker.

4 på lager (kan restbestilles)

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny