Samtiden 01/2023

179 kr

Vi ser arkitekturen i et kunstnerisk, idehistorisk og psykologisk perspektiv og graver fram bakgrunnen for arkitekturopprøret.
Dag Dramer – fra tidligere tider da katedralen var sentrum til dagens gedigne kjøpesentre. Tor Austigard og Einar Strumse om ny kunnskap om persepsjon og hjerneaktivitet som bør få konsekvenser for arkitekturen. Otto von Münchow om stilarter til kjente vakre og stygge bygninger i Bergen. Eskild Narum Bakken om arkitekturens tidsmessighet, Einar Duenger Bøhn om estetisk dannelse, Harald Røstvik om arkitektur som skaper felleskap og hemmeligheten bak Snøhettas suksess.
Martin Svedman og penger eller kjærlighet, Eilif Guldvog Hartvedt om treningssenteret som maskulin (u)myndiggjøring, Esther Nørregaard-Jensen om stamming, Oda Victoria Reitan om det turbulente kjærlighetsforholdet mellom kunst og penger, Ingrid Røynesdal i samtale med Alf van der Hagen og Anne Håskoll-Haugen vasking i heimen og tilgrising av jordkloden.

Emner

Bidragsytere

2 på lager

Om utgiveren:


Samtiden presenterer et bredt spekter av temaer, skribenter og sjangrer for å skildre og analysere vår egen samtid, alt i et format som gjør det mulig å gå i dybden der dagspressen haster forbi.

Samtiden ønsker å vise at det er mulig å skape selvstendige, frie dagsordener også uten ressursene til en stor dagsavis – så lenge man er drevet av ønsket om å fremme vesentlige saker og modige debatter. Artikler i Samtiden er ofte utgangspunkt for debatt i en rekke andre medier.

samtiden.no

Tegn abonnement her!

Merk:
Lenken fører til en ekstern nettside. Tekstallmenningen har ikke abonnementshåndtering for dette tidsskriftet.

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny