Samtiden 04/2022

179 kr

Tema i dette nummer er Barn: berikelse og belastning

Alle vil det beste for barna. Vi har aldri visst så mye som i dag om hvilke behov barn har og hva som hindrer den i å leve et godt liv.

Helene Guaker og Berit Mortensen mener samfunnet er i ferd med å svikte barna når de ankommer verden. Det er krise i fødselsomsorgen – og jordmødre gjør opprør.

Flere av artikkelforfatterne stiller spørsmål om vi, tross all vår velvilje, i møte med barn egentlig ikke har plass til dem i vårt produktive, effektive, travle samfunn. Per Magnus gir oss flere forklaringer på de stadig minkende fødselstallene.

Alle er enige om at det er viktig å lytte til barna. Da må vi i alle fall gjøre det vi kan for å lytte til spedbarna, mener Eystein Våpenstad og Brynulf Bakkenget. De forsker på hva spedbarn vil fortelle – og de har mye på hjertet. Ikke alt liker voksne å høre.

Eivor Oftestad begynner sin artikkel med at barn, uansett hvordan de har blitt til – på laboratoriet, via surrogat, i et tradisjonelt ekteskap, ved inseminasjon eller av en voldtekt – er like verdifulle og unike.

Psykolog Gunvald Hermundstad går tilbake til Pushwagners traumer og opplevelser i barndommen for å kaste lys over hvem han var og hva som preget hans kunst.

1 på lager

Om utgiveren:


Samtiden presenterer et bredt spekter av temaer, skribenter og sjangrer for å skildre og analysere vår egen samtid, alt i et format som gjør det mulig å gå i dybden der dagspressen haster forbi.

Samtiden ønsker å vise at det er mulig å skape selvstendige, frie dagsordener også uten ressursene til en stor dagsavis – så lenge man er drevet av ønsket om å fremme vesentlige saker og modige debatter. Artikler i Samtiden er ofte utgangspunkt for debatt i en rekke andre medier.

samtiden.no

Tegn abonnement her!

Merk:
Lenken fører til en ekstern nettside. Tekstallmenningen har ikke abonnementshåndtering for dette tidsskriftet.

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny