Fotografi ble første gang utgitt i 1967 og er Norges viktigste fototidsskrift. Fotografi er det eneste forumet som fremmer norsk og skandinavisk fotografi til et bredt publikum. Gjennom vårt tidsskrift, fotobøker, debatter og andre arrangementer ønsker vi å synliggjøre hva som foregår i det fotografiske miljøet og være en kanal hvor etablerte og nye fotografer får presentert seg og sitt arbeid.

Norge er i dag i en unik posisjon ved å faktisk ha et kvalitetstidsskrift i et marked hvor interessen for fotografi er økende. Fotografi er eneste kanal som søker å øke den generelle kunnskapen om mediet i Norge. Fotografi tar også for seg internasjonalt og historisk materiale, da vi synes det er viktig å være orientert om mediets utvikling og rike arv.

Inngående kjennskap til det fotografiske håndverk er et nødvendig fundament for alle fotografer. Men det er bildene og ikke utstyret som skal inspirere oss. Fotografi legger stor vekt på å vise fotografiske bilder, ettersom nettopp inspirasjonen er selve motoren for hvordan Fotografi drives. Det er redaksjonens levende interesse og entusiasme for det fotografiske bildet som bærer utgivelsen av Fotografi.

fotografi.no

Fotografi 02/2022

105 kr

I årets andre utgave av Fotografi kan du lese om den Sør-Koreanske fotografen Chan-Hyo Bae. Hans fotografi dreier seg rundt spørsmål om kultur, fordommer og stereotypier og i høst var han invitert til et kunstneropphold ved Bærum kunsthall på Fornebu. Til sommeren vises resultatet av oppholdet i lokalene på Fornebu og vi møtte fotografen for en prat om hans fotografi.

Du kan også møte Olav Stubberud som er en av Norges mest anerkjente kommersielle fotografer internasjonalt. Etter å ha fotografert verden rundt i to tiår har han nå endelig fått tid til å ferdigstille et prosjekt han har gjort kun for seg selv. Resultatet «basic» ble i høst vist i et nedlagt verksted på Torshov i Oslo.

Vi har også møtt Gerry Johansson, en av Sveriges store fotografer. Så langt har han utgitt 42 bøker som har tatt ham fra Sverige til USA, Tyskland, Tokyo, Ravenna, Mongolia og Antarktis. Til sommeren vises alle de 42 bøkene i Landskrona og vi tok en prat med fotografen om hans fotografi og hans forkjærlighet for fotoboken.

I tema-spalten i denne utgaven av Fotografi har vi sett på portrettet og invitert Ivar Kvaal, Morten Krogvold og Agnete Brun til å dele noen tanker og fotografier fra sitt eget arbeid.

I tillegg kan du lese våre faste spalter:

• Mitt Utstyr: I denne utgaven er det Linda Bournane Engelberth som viser hva hun har i kamerabagen
• Essay: Katinka Goldberg deler en tekst om Zoltan Jokays portretter
• Profil: Vi har møtt Ole Dyrseth som er daglig leder i fotoagenturet Hest
• Klassikeren: Vi viser fotografier fra Duane Michals som er aktuell med utstilling på Hasselbladmuseet
• Samleren: Venke & Rolf Hoff forteller om sine tanker rundt det å samle på fotografi
• Norges Fotografforbund: NFF diskuterer personvern og datasikkerhet med advokat Jan Sandtrø
• Fotobøker: Vi har blant annet tatt en prat med Elina Brotherus om hennes nye bok «Seabound»
• Lesernes portfolio: Marija Rebekka Kanavin Gutans viser bilder fra serien «The hands before me»
• Mitt viktigste bilde: Nelli Palomäki deler et fotografi som har en spesiell personlig betydning
• Ti spørsmål: Denne gangen er det Knut Egil Wang som har mottatt stafett-pinnen

37 på lager

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny