Vagant 2/2008

179 kr

Vagant 2/08 retter søkelyset mot litteratur og revolusjon i Latin-Amerika. Nummeret presenterer andre litterære strømninger enn boom-bølgens forfattere, som har dominert den europeiske lesningen av latinamerikansk litteratur siden 60-tallet.Hovedfokus ligger på Cuba, der revolusjonen i særlig grad har preget den offentlige og private sfæren. Revolusjonen belyses både som konsept, som hendelse og som mulighet.

Historisk bakgrunn. Gisle Selnes og Inger Elisabeth Hansen tar i hvert sitt essay for seg mytene som oppstod gjennom europeernes møte med «den nye verden». José Martí, Fidel Castro og Che Guevara er representert med egne tekster, som gir et direkte møte med arkitektene bak Cubas moderne historie.

Oversettelser. Tove Bakke presenterer Virgilio Piñera, en av mange homoseksuelle cubanske forfattere som ble utstøtt og marginalisert av det revolusjonære prosjektet; to andre er Calvert Casey og Reinaldo Arenas, som også er oversatt i nummeret. Inger Olsbu skriver om Nellie Campobellos meksikanske revolusjonsromaner. Samtidige forfattere og essayister som René Vázquez Díaz, Rafael Rojas og Luisa Campuzano bidrar med tekster.

Nåtidens og fremtidens revolusjoner. Johannes Nymark diskuterer Hugo Chavéz’ bolivarianske revolusjon i Venezuela. John Holloway tar utgangspunkt i zapatist-geriljaen EZLN i sin argumentasjon for hvorfor fremtidens revolusjonære bevegelser ikke må søke statsmakten.

6 på lager

Om utgiveren:


Vagant er et tidsskrift for litteratur, kunst, musikk, film, ideer og samtidsdebatt som kommer med fire papirutgaver årlig. Vagant bringer nye ideer, perspektiver og impulser utenfra inn i det nordiske ordskiftet om litteratur, kunst og samfunn. Vagant har kontorer i Bergen, Berlin og København og trykker tekster på alle de skandinaviske språkene.

Vagant.no

Tegn abonnement her!

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny